Rebecca Ward: The Magic Theatre

Zondagmiddag 26 januari was het tijd voor Rebecca Ward’s nieuwste show tijdens de Amsterdam Fashion Week. Rebecca Ward is geen groentje in de modewereld. Zo heeft Rebecca stage gelopen bij Iris van Herpen en bij And Beyond, nadat zij haar Master in Fashion Design heeft weten te behalen  in 2010. Zondag was de derde keer dat Rebecca Ward met haar prachtige collectie schitterde op de Fashion Week, dit keer met haar collectie genaamd ‘The Magic Theatre’. Deze collectie is geïnspireerd op de roman Steppenwolf geschreven door Herman Hesse.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

De collectie zat vol verrassingen. De contrasten van de verschillende materialen waren opvallend. Zo werd leer gecombineerd met juist hele zachte materialen. Ook waren er allerlei prints terug te vinden in de collectie. Het geheel was een perfect plaatje vol passie, alsof je je in een droom wereld begaf.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

De voorliefde voor het vak zie je terug in de uiterste precisie van Rebecca’s collectie, alles was tot in de puntjes toe verzorgd. Over het algemeen was de collectie vrij donker maar af en toe was er een uitspatting van donker naar licht. Een voorbeeld hiervan was een jurk van zwierige stof die licht was van kleur. De japon had aan de bovenkant een vogelprint en liep sierlijk langs het lichaam van het model.

 

Naar onze mening heeft Rebecca Ward weer een prachtige collectie gemaakt waar je haar vakmanschap helemaal in terug ziet. Well done!

 

Glamourland

Foto: Team Peter Stigter