READY TO FISH – Ilja Visser for AFW

Haar kleding wordt door onder andere Lady Gaga, Alicia Keys en Avril Lavigne gedragen en ze liep stage bij Donna Karan en Maria Cornejo in New York. We hebben het over de Nederlandse top designer Ilja Visser.

 

Glamourland

Foto: Lisa Vermeij

 

In 2001 studeerde Ilja Visser af van de Artez in Arnhem, kort daarna vertrok ze naar Milaan om nog meer ervaring op te doen. Ilja lanceerde in 2005 haar eerste couture lijn genaamd ‘Ilja’ en in 2006 kwam ze met de pret-a-porter lijn READY TO FISH en dit bleek een groot succes! Afgelopen zaterdag presenteerde zij haar nieuwe collectie winter/fall 2014 in tijdens de Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam.

 

Glamourland

Yfke Sturm – Foto:  Lisa Vermeij

 

Haar kleding wordt op negentig verschillende plekken in 15 verschillende landen verkocht.  Ilja’s ontwerpen zijn expressionistisch, simplistisch, vrouwelijk en vooral zeer geliefd. De Ready To Fish lijn is in Nederland te koop op de Prinsengracht 581-583 in haar brandstore. Het Ready To Fish concept is meer dan alleen kleding, zo worden er in de  winkel ook designmeubels verkocht en kun je er muziek downloaden.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Ilja was nog maar net terug uit Parijs waar ze haar eerste couture show had. Onze verwachtingen voor de show waren hoog en wij waren niet de enige met verwachtingen, o.a. Bastiaan van Schaik, Fred van Leer, Mariana Verkerk, Janice Bosmans en Dirk Taat zaten front row. Yfke Sturm opende de show in een geheel zwarte outfit, stoer maar classy. Zwart, camel en denim blauw voerde de boventoon in de ontwerpen. Deze kleuren werden gemixt met groen en grafische prints.

 

Glamourland

Yfke Sturm – Foto: Lisa Vermeij

 

De lijn bevat veel grote wijde ontwerpen, zo zagen we lange rokken gecombineerd met lange shirts. Toch zorgde dit niet voor een vormloos geheel. Dit is waarschijnlijk te verklaren aan de uiterst zorgvuldige keus van materialen. Zo zagen we veel plastic, geen plastic slappe tasjes zoals je ze krijgt bij de supermarkt, maar stoere stevige clutches.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Lisa Vermeij

 

De Ready To Fish collectie is het beste te omschrijven als ‘comfortabel en chic’ en daardoor ideaal voor de moderne vrouw. Overdag draag je de kleding naar kantoor en ’s avonds combineer je dezelfde outfit met pumps voor een glamorous geheel. Zelf waren we in één klap verliefd op de zilverkleurige pumps uit de show. Are you Ready to Fish? Wij zijn in ieder geval ‘ready to shop’!

 

Glamourland

Foto: Team Peter Stigter