Raf Simons voor Mr Porter

Mr Porter heeft onlangs aangekondigd dat ze een exclusieve collectie zullen verkopen van niemand minder dan de bekende Belgische designer, Raf Simons. Zo’n grote modenaam hoeft natuurlijk geen introductie, maar wij van Glamourland waren wel benieuwd wie juist Mr Porter is.

 

Glamourland

Foto: Mrporter.com

 

Mr Porter zag het daglicht in februari 2011 en is sindsdien een gevestigde waarde in de wereldwijde online retail voor mannenmode. Ze bieden de laatste nieuwe collecties aan van meer dan 170 luxemerken, met namen zoals Gucci, Givenchy, Burberry, Lavin, Alexander McQueen, Dolce & Gabbana en Richard James. Ook nichemerken zoals John Lobb en Valextra ontbreken niet in hun assortiment.

 

Behorend tot de Net-A-Porter Group, is Mr Porter vandaag actief in 3 continenten. Het hoofdkwartier is in Londen, met een kantoor in Manhattan en een distributiecentrum in New York en Hong Kong. Mr Porter scoort bovendien ook hoge punten in customer care, met onder andere een personal shopping team.

 

Genoeg over Mr Porter nu, terug naar de exclusieve collectie van Raf Simons.

 

Glamourland

Foto: Mrporter.com

 

De collectie is gebaseerd op verschillende bloemenprints in unieke aquarellen. Dit uitgebreid gamma combineert de zachtheid en de natuurlijke uitstraling van deze prints met de aparte stijl van Raf Simons. Casuals, zoals T-shirts en sweatshirts, vormen het canvas voor een uitzonderlijke showcase van prints. Het gekozen kleurenpallet, natuurlijke tinten van oranje en roze afgewisseld met donkerblauw en zwart, brengt het contast tussen de lichte en donkere invloeden perfect in balans. Een paar donkerblauwe shorts staat even goed met een overhemd en een blazer, als met een eenvoudig T-shirt. De combinatiemogelijkheden zijn dus eindeloos.

 

Glamourland

Foto: Mrporter.com

 

Ook meer formele stukken komen aan bod in deze collectie. Een pak met een trim van floral prints geeft een meer ingetogen uitstraling, zonder het zomers kantje te verliezen. Bovendien is een bedrukt overhemd ideaal om wat zomerse kleuren toe te voegen aan je huidige business look.

 

Glamourland

Foto: Mrporter.com

 

Footwear heeft vervolgens ook een plaats in het assortiment. Hoge sneakers staan garant voor een statement van formaat, terwijl getrimde derby’s in een punky contrast staan met de bloemenprints die de kern vormen van de collectie.

 

Deze exclusieve Raf Simons collectie biedt een uitstekend aanbod van geraffineerde statement pieces. Of je nu kiest voor één stuk als middelpunt van je look, of all the way gaat … De combinatie van kunst en fashion maakt van deze collectie een visueel hoogstandje, dat duidelijk de creatieve handtekening draagt van Simons. Toegegeven het is niet voor iedereen weggelegd, maar wij van Glamourland kunnen het zeker en vast appreciëren!