Racoon raakt

Er zijn heel veel concerten en live optredens in Nederland, maar het optreden van Racoon overtreft ieders verwachting. Afgelopen zaterdag speelde de band Racoon een uur lang in de Vorstin. Bij het programma Tros Muziekcafé was het nog nooit zo druk.

Foto: Gilbert Vogt

Je hoort op de radio wel eens een nummertje voorbijkomen waarvan je denkt: ‘Dat klinkt leuk, maar van wie is het eigenlijk?’ In 2005 kwam hun grote hit Love You More uit. In maart 2011 kwam de single No Mercy uit, vooruitlopend op het album Liverpool Rain dat op 6 mei werd uitgebracht. Eind augustus kwam de tweede single uit, Took A Hit, die ook meteen een mega hit was op 3FM. In november 2011 kwam de derde single Don’t Give Up The Fight uit. De opbrengst van deze single gaat naar de Stichting Jayden.

“Stichting Jayden vecht, in samenwerking met Villa Joep, tegen neuroblastoom kinderkanker en voor effectievere behandeling hiervan”, vertelt zanger Bart van der Weide tijdens de uitzending op Radio 2. De betrokkenheid bij deze stichting is voor de band zo groot dat er op 13 mei 2012 een Benefietconcert “Racoon and Friends for Jayden” wordt georganiseerd.

Op 12 april 2012 won de band bij de 3FM Awards een award voor de Beste Single met het nummer No Mercy en de award voor Beste Album met Liverpool Rain. De band Racoon heeft een geweldig mooi muzikaal jaar achter de rug, en is het publiek heel dankbaar voor hun steun, maar de Zeeuwen zijn ook ontzettend nuchter en bescheiden: “Het succes kan ook maar zo weer voorbij zijn. Toch blijven we lekker spelen, wat er ook gebeurt”, zegt Bart van der Weide tijdens het programma Tros Muziekcafé, in een tjokvolle Vorstin, op Radio 2. De band speelt Iers-achtige repertoire wat een lust voor het oor is om er naar te luisteren. De muziek en de super zuivere stem van Bart van der Weide raakt iedereen. Het is dan ook muisstil tijdens het optreden van deze fenomenale band.

Reporter: Gilbert