Racebieber

Wie nog steeds denkt dat Justin Bieber zo’n vriendelijk, rustig en ballerig knulletje is, kan zich toch lelijk vergissen. Onlangs heeft Bieber, achtervolgd door paparazzi, een snelweg in de buurt van Los Angeles volledig op zijn kop gezet.

 

Bieber, die zich snel voor de paparazzi uit de voeten maakte, reed in zijn zilverkleurige Fisker (een hybride sportauto) zo hard over de rijksweg, dat in totaal zeven (!) medeweggebruikers het alarmnummer hebben gebeld om de racepartij aan te geven.

 
Helemaal bizar is dat van deze zeven melders, niemand kan vertellen wat voor auto het was en wat het kenteken was. De auto ging simpelweg te snel. Een van de geschokte bellers beschreef Biebers racebak zelf als een “spaceship” (don’t do drugs kids… dat zie je maar weer..).

 

Tijdens de achtervolging haalde Bieber rechts in, reed hij veel te hard en sneed hij andere auto’s af. Volgens ooggetuigen reed Bieber ruim 160 km per uur. Een van de bellers vertelde dat de bestuurders reden als maniakken.

 

Saillant detail is dat Bieber zélf ook 911 heeft gebeld. Dat was echter geruime tijd nadat hij door de politie van de weg was gehaald. Blijkbaar wilde Biebs zijn gedrag goedpraten en de boete ontduiken door alsnog een melding te maken. In het gesprek zegt Bieber dat vijf wagens hem volgen en dat de bestuurders erg roekeloos rijden. Zoals altijd worden de gesprekken van 911 opgenomen en is dus niet alleen terug te luisteren dat Bieber in zijn melding een valse naam opgeeft, ook is te horen dat de telefoniste vraagt: “bent u misschien de persoon die zojuist is aangehouden vanwege zijn idiote rijgedrag?”. Toen moest Bieber wel met de billen bloot en gaf hij toe dat hij inderdaad het net opgepakte racemonster was, maar: hij kon niet anders om de paparazzi aft e schudden, zo zegt hij.

 

Inmiddels doet justitie onderzoek naar in ieder geval één van de achtervolgers en loopt er een aanklacht wegens “harassment”.

 

Reporter: Marylou

Twitter: Marylou_h