Raak die laatste 5 kilo kwijt, en wel nú!

Het blijft een vraag die we ons allen regelmatig stellen: wát kun je zoal doen tijdens die sombere herfstdagen? Om deze vraag niet onbeantwoord te laten hebben wij van Glamourland dé tip voor je: breng een bezoekje aan de boekenbeurs in Antwerpen. Wij probeerden het al voor je, zo zijn we dan ook wel weer, en het resultaat mocht er wezen: we kwamen met een aantal boeken thuis. Waar we vooral mee in ons hoofd bleven zitten? Het dieetboek ‘Raak die laatste 5 kilo kwijt’ van de Australische Susie Burrell die naast dieetleer ook het belang van psychologie in ons voedingspatroon erkent.

 

Glamourland Susie Burrell Simple

Susie Burrell – Foto: YouTube

 

Aan de hand van hele simpele tips brengt ze ons het diëten bij. Het fijne van dit boek is dat wordt aangegeven hoe je diëten vol houdt. Zo zijn enkele tipjes van de sluier:

  • Beheers jezelf en let op je eetdrift. Zet je hongerknop om en denk na over wat echte honger of gewoon trek is. Let op je porties en op wat je eet. Vermijd koffie, alcohol en zoet en ga voor noten, mager vlees en volkorenbrood.
  • Begin met een detox: je lichaam reinigen. Ga ervoor of stop ermee: dit geldt voor alles, maar zeker ook voor gewichtsverlies.
  • Kies voor een stevig ontbijt en vermijd ’s avonds te grote en zware maaltijden. Halveer je diner.
  • Denk na over jezelf als een slank en knap iemand en je verliest geheid kilo’s. Motiveer jezelf en geloof in je slaagkansen.
  • Je lichaam is als een tempel, en die tempel moet onderhouden worden. Meet je lichaam, ga sporten en neem een stappenteller. Doe minimaal 10.000 stappen per dag en de kilo’s vliegen er zo af.
  • Houd je stress onder controle. Want dit doet je naar ongezond voedsel grijpen. Werk en voeding moet in evenwicht zijn.
  • Gun jezelf soms een dieetloos moment. Héél belangrijk!
  • Kies voor kwaliteit boven kwantiteit wat betreft voeding.

 

Glamourland afvallen

Foto: Tumblr

 

De tip der tips: alleen jij beheerst je gewicht. Vermijd smoesjes, kies niet voor een luie levensstijl, maar voor een actief levenspatroon waar je vastberaden en gemotiveerd jezelf omarmt. Wat zo’n bezoekje aan de boekenbeurs niet oplevert, lieve vrinden! Ga ervoor, een echte Glamourlander moet bovenstaande punten moeiteloos kunnen voltooien! ;-)