Primeur: Winnaars Musical Awards 2015 bekend

Vanavond heeft het prijzen geregend in het Beatrix Theater in Utrecht. Voor het eerst sinds 2010 doet AVROTROS weer verslag van het ‘Musical Awards Gala’ en het was dit jaar grootser en spectaculairder dan ooit!

 

Zo zagen we daar onder andere Albert Verlinde, Chantal Janzen, Berget Lewis met haar Dreamgirls, en uiteraard de Queen of Broadway Pia Douwes. Met hun waren natuurlijk nog vele anderen die in black-tie en prachtige galajurken op de rode loper verschenen in Utrecht.

 

Het was Jamai Loman die het gala op ludieke wijze opende met hulp van de cast van een aantal genomineerde musicals, waaronder Billy Elliot, de kinderen van ‘The Sound of Music’ en John en Riet Hogendoorn van ‘Moeder ik wil bij de Revue’. De sfeer zat er direct goed in.

 

Frits Sissing was de aangewezen persoon om de hele avond aan elkaar te kletsen, die ook de vreselijke gebeurtenissen in Parijs onder de aandacht brengt, toch proberen de musicalsterren in Utrecht er een goed feest van te maken!

 

Glamourland

Foto: Avrotros

 

De award voor de beste vrouwelijke bijrol werd als eerste uitgereikt door de koffieleuten Lorette en Quinty. De gelukkige winnaar was Raymonde de Kuyper die geroemd werd om haar droge humor en prachtige zang in ‘Moeder ik wil bij de Revue’. De prijs voor de beste mannelijke bijrol in een grote musical werd in de wacht gesleept door Dick Cohen van de productie ‘Love Story’.

 

Glamourland Musical awards

Foto: Roy Beusker / Moeder ik wil bij de Revue

 

Jim Bakkum en Guido Spek werden aangewezen om de award uit te rijken voor de beste mannelijke en vrouwelijk bijrol in de kleine musical. Brigitte Heitzer won de award voor haar werk in ‘Putting It Together’. Gijs Naber mocht een beeldje meenemen voor zijn werk in ‘Lang en Gelukkig’.

 

Ook was er een award voor Aanstormend talent, de winnaar in deze categorie was Terrence van der Loo van de musical ‘Moeder ik wil bij de Revue’. In de categorie Aanstormend Talent Junior won Carlos Puts van de kaskraker ‘Billy Elliot’.

 

Glamourland Moeder ik wil bij de Revue

Foto: Roy Beusker / Moeder ik wil bij de Revue

 

Ruben Nicolai en Kim-Lian van der Meij verschenen samen ten tonele om de award voor de beste vrouwelijke en mannelijke hoofdrol kleine musical uit te reiken. Esther Maas van ‘Putting It Together’ mocht een beeldje meenemen en William Spaaij werd geroemd voor zijn bijdrage in ‘De Kleine Blonde Dood’.

 

Juryvoorzitter Cornald Maas mocht ook op het podium verschijnen, hij reikte de prijzen uit voor de Beste Kleine en Grote Musical. De winnaar in de categorie Beste Kleine Musical werd ‘De Kleine Blonde Dood’ van Albert Verlinde Entertainment. Het beeldje voor de Beste Grote Musical werd meegenomen door ‘Billy Elliot’ van Stage Entertainment.

 

Glamourland Billy Elliot

Foto: Billy Elliot musical

 

Peter van der Vorst en Chantal Janzen hebben samen de award uitgereikt voor de Beste Mannelijke en Vrouwelijke Hoofdrol. De grote winnaars van deze prijzen werden Jon van Eerd en Simone Kleinsma voor hun hoofdrollen in ‘Moeder ik wil bij de Revue’.

 

Glamourland Moeder ik wil bij de Revue

Foto: Moeder ik wil bij de Revue

 

Tussen de awards door was het voor de kijkers thuis ook nog mogelijk om te stemmen op de musical die volgens hun de beste van het afgelopen jaar is geweest, de ‘Eventim Publieksprijs Beste Musical’. ‘Soldaat van Oranje’ mag zich winnaar noemen en laat ‘Billy Elliot’ en ‘Sister Act’ achter zich.

 

Wij van Glamourland feliciteren de gelukkige winnaars en borrelen nog even na onder het genot van wat do-re-mi. Buiten de uitzending zijn nog meer prijzen uitgereikt voor het werk achter de schermen, voor een overzicht van de overige winnaars kun je een kijkje nemen op www.stichtingmusicalawards.nl.