Primeur! Het programma van FashionWeek Amsterdam juli 2016

FashionWeek Nederland heeft vandaag het programma voor de zomereditie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam bekendgemaakt. Gevorderd en jong talent komen samen in de 24ste editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam, het grootste modeplatform van de Benelux.

 

Het catwalkprogramma van de 25ste editie wordt op donderdag 7 juli geopend met Lichting 2016, de prestigieuze, jaarlijkse competitie voor afgestudeerde studenten van de zeven modeacademies die Nederland rijk is. Deze editie viert Lichting haar 10-jarige jubileum met een openingsshow van de publiekswinnaar van vorig jaar, Karim Adduchi. Vervolgens is het aan de 14 beste modestudenten van Nederland om het publiek te verleiden met hun afstudeercollecties. De internationale jury bekroont één van de studenten tot winnaar van Lichting 2016. Daarnaast zal voor het eerst een publieksprijs worden uitgereikt.

 

Gevorderde ontwerpers versus nieuw talent
Van vrijdag 8 juli tot en met maandag 11 juli biedt Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam 18 catwalkshows van enerzijds gevorderde ontwerpers en anderzijds jong talent. Zo tonen gevestigde namen als Tony Cohen, Spijkers en Spijkers, FUTURA, Monique Collignon, dennis diem, Liselore Frowijn en Zyanya Keizer hun collecties in de iconische Gashouder van de Westergasfabriek. Het jonge modetalent, waaronder Esmay Hijmans, Trinhbecx, BOUND AMSTERDAM, Sunanda Koning, LES SOUERS ROUGES, Anbasja Blanken en Tess van Zalinge, showt onder de noemer FashionLAB hun collecties in het naastgelegen Transformatorhuis.

 

Finale Elite Model Look Nederland
Tijdens de 25ste editie van de halfjaarlijkse modeweek zal voor het eerst de nationale finale van de internationaal erkende modellenwedstrijd Elite Model Look Nederland plaatsvinden. Spetterend!

 

Bekijk hier het volledige programmaoverzicht:

Programma Fashion Week