Primeur! Het programma van FashionWeek Amsterdam januari 2016

Lang leve de Nederlandse Mode Heritage met Nederlandse couture en visionair modedesign. En lang leve de toekomst van de Nederlandse mode. Past, present en future komen samen in de 24ste editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam, het grootste modeplatform van de Benelux.

 

8 – 18 januari 2016 vindt het paradepaardje van de Nederlandse mode-evenementen plaats in en om de Westergasfabriek te Amsterdam. FashionWeek Nederland presenteerde vandaag in het DeLaMar Theater in Amsterdam het programma van de 24ste editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam en wij van Glamourland waren aanwezig.

 

Dit kunnen we verwachten:

Programma Amsterdam FashionWeek januari 2016

 

Dutch Visionaries
Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam wordt geopend door ‘Dutch Visionaries’, een feest van gevestigde namen en opkomend talent; van Puck en Hans tot Le Cri Neerlandais, van Mac & Maggie tot KEUPR/vanBENTM en van Collectie Arnhem tot Spijkers en Spijkers.

 

Dutch Couture & Craft
De tweede overzichtshow op de openingsavond draagt de titel ‘Dutch Couture & Craft’, een ode aan Nederlandse couturiers als Max Heijmans, Frans Molenaar, Frank Govers, Edgar Vos, Fong Leng, maar ook Viktor & Rolf en Iris van Herpen, die eeuwigheid aan de kwaliteit en rijkdom van de Nederlandse mode hebben geschonken.

 

Catwalk Programma
In het Catwalk Programma toont Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam verdieping en verbreding, door een podium te bieden aan een creatieve, commerciële, maar ook culturele blend van labels en merken. Onder andere Jef Montes, Claes Iversen, Tony Cohen, Oililiy, Army of Me, Mick Keus, Snurk, Aziz Bekkaoui, Jazz Kuipers en Spijkers en Spijkers zullen een collectie tonen.

 

Glamourland FashionWeek

Foto: Tumblr

 

Wij van Glamourland zijn benieuwd naar de grootse plannen van de FashionWeek. Vooralsnog klinkt het als een bruisend begin van het nieuwe jaar. Daar toasten wij op, santé!