Primeur! Dit is de nieuwe chefkok van 2-sterren restaurant Bord’Eau

Eenvoud, smaak en techniek veroveren Amsterdam

Een lichte, frisse keuken met een menu vol sprankelende smaaksensaties, herkenbare gerechten en unieke texturen. Dit is de stijl en de kracht van dynamische chef Bas van Kranen die vanaf 1 januari 2018 het stokje zal overnemen van Richard van Oostenbrugge en leiding zal geven aan het getalenteerde keuken- en service team van Bord’Eau, het met twee-Michelinsterren bekroonde restaurant van hotel De L’Europe in Amsterdam.

 

Glamourland De L'Europe

 

Van Zuid-Limburg naar Amsterdam, om vervolgens aan de slag te gaan in de keuken van Bord’Eau en deze verder door te mogen ontwikkelen, is een geweldige uitdaging! Ik krijg de ruimte en vrijheid om mijn eigen stijl neer te zetten, te groeien en een menu op de kaart te zetten wat ik graag met iedereen deel. Tijd om samen herinneringen te maken in hartje Amsterdam!”, aldus Bas van Kranen over zijn aanstelling.

 

EENVOUD & COMPLEX
Van Kranen, 27 jaar, ontwikkelde op jonge leeftijd zijn passie voor koken en gastronomie. Tijdens zijn opleiding heeft hij diverse ervaringen op gedaan in een breed scala aan gerenommeerde (Michelin) restaurants, waar hij onder meer zijn techniek heeft ontwikkeld naar de chef die hij nu is. Van Kranen, 6 jaar werkzaam bij De Leuf (*), heeft de laatste 3 jaar als chef-kok aan het roer gestaan van dit bijzondere restaurant. Na een onstuimige periode heeft hij de kans gekregen om het levenswerk van wijlen chef-kok Paul van de Bunt voort te zetten als 23-jarige chef. Samen met het team van De Leuf, heeft Van Kranen het restaurant op hoog niveau gehouden door zijn enorme passie, persoonlijke drijfveren en nuchterheid.

 

Executive Chef Bas van Kranen Bord'Eau Glamourland

 

Algemeen Directeur, Tom J. Krooswijk van De L’Europe Amsterdam, is onder de indruk van de resultaten die deze jonge chef tot zo ver al heeft bereikt, maar is hij vooral geïnspireerd door de toekomstplannen van Van Kranen: “De L’Europe blijft jong talent aantrekken. Het is de ideale plek om op hoog niveau door te groeien en te ontwikkelen. Daarnaast staat De L’Europe bekend om haar gevarieerde gastronomie. Met de aanstelling van Bas als nieuwe Executive Chef van Bord’Eau Restaurant Gastronomique breekt er een nieuwe periode aan om De L’Europe als culinaire bestemming van Amsterdam te behouden en zelfs te groeien”.

 

Glamourland De L'Europe - Bord'Eau Restaurant Gastronomique

 

Van Kranen gaat de uitdaging aan zijn eigen stijl verder door te zetten en te ontwikkelen in Bord’Eau: een lichte en frisse keuken met heel veel smaak en internationale invloeden die hij heeft opgedaan tijdens zijn culinaire reizen. Eén van zijn favorieten is de Three Days Japan: een combinatie van tonijn, dashi en bergamot en radijs. Eenvoud en complexiteit zijn kernbegrippen die typerend zijn voor Van Kranen. ‘Visualiteit speelt een grote rol in de gerechten. Op het eerste oog zou je eenvoud vermoeden, maar na de eerste hap weet je beter: hier is hoogstaand gepresteerd’, aldus Gault&Millau 2017. Eén van Van Kranen’s motto’s komt dan ook uit de filosofie van Steve Jobs: Simplicity but magnificent performance, and simplicity in the ultimate sophistication.

 

Van Kranen zal tot eind december 2017 zijn functie vervullen als chef-kok van De Leuf, waarna hij vanaf 1 januari 2018 samen met het keuken- en serviceteam van Bord’Eau, Amsterdam laat verrassen met zijn culinaire talent.