Preuve Maastricht

Van donderdag 23 augustus 2012 t/m zondag 26 augustus 2012 wordt voor de 31e keer het Vrijthof omgebouwd tot een groot openluchtrestaurant. Het Preuvenemint is een jaarlijks terugkerend culinair evenement dat plaatsvindt in de gezellige bourgondische stad Maastricht. Natuurlijk is Glamourland erbij. Met een glas champagne in de hand struinen we de verschillende stands van de restaurateurs af en doen we verslag van dit zeer aan te bevelen evenement.
Het Preuvenemint trekt ieder jaar meer dan 100.000 bezoekers. Ongeveer dertig restaurants en cateraars bieden tijdens het Preuvenemint de mogelijkheid tot “preuven” van verschillende soorten producten. Hierbij worden niet alleen alledaagse producten als saté en stokbroodjes geserveerd, alsook een prachtig aanbod aan exclusieve gerechten zoals bijvoorbeeld tarbot, kreeft en exotische lekkernijen. Ook worden er mooie wijnen, port en champagnes geserveerd.

 

Naast de verschillende eet- en drinkgelegenheden is op het Vrijthof een groot podium opgezet welke de ruimte biedt aan verschillende open air concerten en optredens. De sfeer is op en top Mestreechse gezelligheid met allerlei soorten kleurrijke mensen die allen genieten van de goede sfeer, het lekkere eten en de entertainment.

Het eten is fantastisch, vooral de oesters, kreeft en champagne vallen bij ons goed in de smaak. De verschillende restaurateurs doen hun naam eer aan! Aan het einde van de avond zijn we meer dan voldaan…en ook een beetje happy van de bubbels ;-)
Kortom, het Preuvenemint is een absolute aanrader voor de culinaire liefhebber! Bovendien gaat ieder jaar een gedeelte van de opbrengst naar een goed doel. Hier drinken wij nog een glas champagne op!