Première Iron Man 3: Welke Bn’er redt de wereld ?

Ja daar gingen we weer! Maandagavond 22 april ging in de Amsterdamse RAI de film Iron Man 3 in première. Vol verwachting en met een beschikbaar gesteld smoelenboek ter hand, stonden wij van Glamourland naast de rode loper te wachten op bekend Nederland. Door de wildgroei aan BN’ers is huiswerk en zo’n smoelenboek tegenwoordig geen overbodige luxe. Fashionably late kwamen ze binnen gedruppeld, om zich maar vooral te onderscheiden van de meute.

 

Voor we hen aan het woord laten, even iets over de de film, want daar zijn we uiteraard voor gekomen.

 

Glamourland

Foto: Walt Disney Company Benelux

 

Uniek aan Iron Man 3 is dat het een sequel is op twee films, The Avengers uit 2011 en Iron Man 2 uit 2010. Onze honger naar spektakel wordt al in een vroeg stadium bevredigd met een geweldig in beeld gebrachte aanval op het huis van Tony Stark (Iron Man in zijn fictieve dagelijks leven), uiteraard nog steeds gespeeld door Robert Downey Jr. In deze scène zien we direct de kwetsbaarheid van Iron Man. Maakt het pak de man of de man het pak blijft gedurende de film de vraag. De heerlijke humor in de film zorgt ervoor dat de stalen gezichten van het publiek verdwijnen. Regisseur Shane Black brengt ons meerdere malen in verwarring. Zo blijft het ook een tijd de vraag tegen wie Iron Man het nu eigenlijk moet opnemen. De rol van slechterik The Mandarin wordt fantastisch vertolkt door Ben Kingsley. De gladde Aldrich Killian, gespeeld door Guy Pearce, zet zijn door DNA gemanipuleerde soldaten in tegen Iron Man en maakt deze het leven behoorlijk zuur.

 

Glamourland

Foto: Walt Disney Company Benelux

 

Glamourland was erg benieuwd: “Wie of wat onze BN’er vrienden zouden gaan redden als zij een dag Iron Man zouden mogen zijn.” We gingen op onderzoek uit.

 

De eerste die we de vraag stelden was Radio DJ Jeroen van Inkel. Jeroen heeft zijn muziekhart nog steeds op de goede plek zitten en wil dan ook graag John Ewbank redden. Valerio Zeno gaat zijn moeder helpen met strijken om haar op die manier te kunnen redden. Voormalig VJ Jeroen Post wil Geert Wilders achterlaten op een onbewoond eiland en zo heel Nederland van hem bevrijden.

 

Wie duidelijk aan vakantie toe was, was Victor Reinier, die zichzelf ging redden door op een lange vakantie te gaan. Na een vermeende k*tvraag van BNN verslaggever Tim Hofman vloog Victor hem, naar eigen zeggen, naar de keel. Hij is dus duidelijk zeker aan vakantie toe.

 

Vliegen is voor velen toch ‘The Magic Word’. Acteur Loek Peters gaat vooral lekker vliegen en redt onderweg gewoon alles wat hij tegenkomt. “Ík ga eerst mijn carrière redden”, zegt Ruud Feltkamp (GTST) gekscherend. Vervolgens geeft hij eerlijk toe meer oog te hebben voor het vele geld dat Tony Stark bezit. Hij koopt dan een of meerdere jachten op de Bahama’s en gaat daar uitgebreid ‘chillen’. Hopelijk gaat Ruud niet de politiek in, want dan weten we waar onze belastingcenten heen zullen gaan.

 

Presentator Dennis Weening zal ook boven de stad gaan vliegen en kijken waar mensen beroofd worden om vervolgens de boeven bij de kladden te pakken. De in GTST aan de cocaïne verslaafde Guido Spek is in het dagelijks leven zeer nuchter. Hij had als Iron Man de bommen in Boston al op voorhand ontdekt en onschadelijk gemaakt.

 

Zangeres Leona Philippo zoekt het dichter bij huis. Mocht er zich een ramp voldoen, zal ze als eerste haar zoontje redden en daarna pas de rest van de wereld. Collega zangeres Do komt na heel…. heeel…… heeeeeel lang nadenken met het idee alle proefdierkatten te gaan bevrijden.

 

Glamourland

Foto: Gwendolynn Duijvestijn

 

Mr. Disney himself, Wibi Soerjadi, gaat helemaal los en heeft een volledig programma. Allereerst gaat hij alle ellende de wereld uit helpen door alle badguys te verzamelen op één eiland. Zij kunnen elkaar daar het leven zuur maken en tot bezinning komen. Vervolgens pakt hij de economie en de crisis nog eventjes aan en zorgt er tussendoor nog voor, dat niemand meer naar doet tegen elkaar. Tenslotte beloont hij iedereen die zich goed gedraagt, met een vlucht in zijn Iron Man pak.

 

Ook Brainpower wil de gehele wereld redden: “Er is meer liefde nodig, er is te veel honger, te veel ellende.” Marius Gottlieb wil helemaal niemand redden. Tot in de namiddag wil hij gewoon lekker rondvliegen en dan wil hij misschien wel de president redden. Maar, daarin is hij vervolgens wel kieskeurig. Zo geeft hij aan Rutten niet te zullen redden, maar de Amerikaanse president zal hij niet aan zijn lot overlaten.

 

Whitney Houston was helaas niet aanwezig, maar Linda Wagemaker wel en zij wil graag terug in de tijd gaan en Whitney terugbrengen op deze planeet. Als ze haar dan vervolgens naar de afterparty had gevlogen, was er daar nog wat meer gedanst misschien!

 

In het VIP-gedeelte van de afterparty was drank overvloedig aanwezig en kon men zich te goed doen aan voorbijtrekkende schalen met snacks. Om twaalf uur werd er toch maar een eind aan gemaakt en gingen we met goodiebag en al moe maar tevreden huiswaarts. Wij van Glamourland danken The Walt Disney Company in het bijzonder voor deze enerverende avond. Vanaf 24 april draait Iron Man 3 in de Nederlandse bioscopen, kijken dus!