Premièretijd: De hilarische comedy Trainwreck

De gele loper ligt uit, de dranghekken met fans staan klaar en trams worden omgeleid. Jawel Glamourlanders, het is weer tijd voor een grootse première bij Pathé Tuschinski. Ditmaal was de comedy TRAINWRECK aan de beurt, georganiseerd in samenwerking met Comedy Central. Hoofdrolspelers Amy Schumer, Bill Hader, Vanessa Bayer en regisseur Judd Apatow waren hierbij aanwezig.

 

Dinsdagavond waren deze Amerikaanse sterren nog in Berlijn, woensdagochtend waren ze alweer in Amsterdam te vinden en verkenden ze de hoofdstad op een Limobike. Toen wij van Glamourland in de avonduurtjes arriveerden bij Pathé Tuschinski stond de straat al vol nieuwsgierige fans die hoopten een glimp op te vangen van de overgevlogen celebs. Op een groot scherm kon iedereen zien wat er op de loper gebeurde, waarbij Stefan Pop live verslag deed.

 

Glamourland Trainwreck limo

 

Na een fotosessie met de vele fotografen langs de lijn werden we aan het einde van de loper warm ontvangen met de nodige bubbels waarna we al snel een luid gejuich vanaf de entrée hoorden opstijgen. De Amerikaanse beroemdheden kwamen één voor één aan in geblindeerde auto’s en werden groots onthaald door de vele gillende fans. Dat de acteurs allen een stand-up comedian verleden hebben was te merken, de selfies met de bewonderaars en het praatje op de loper ontkwamen niet aan gekke bekken en grappen.

 

Glamourland Trainwreck

 

De bekende gezichten van Nederlandse bodem waren ook vertegenwoordigd. We zagen onder andere Tygo Gernandt, Marijke Helwegen, Kimberley Klaver, Erik van der Hoff, Inge Ipenburg, Chimène van Oosterhout, Thomas Berge, Henk-Jan Smits, Howard Komproe en Myrthe Mylius met een bubbeltje de zaal in lopen.

 

Glamourland Trainwreck

 

Na een geïmproviseerde stand-up comedian show van de acteurs begon de film. In de nieuwe romantische comedy TRAINWRECK wordt Amy van jongs af aan verteld dat monogamie een onmogelijk streven is. Als carrièrevrouw die schrijft voor een tijdschrift vermijdt ze daarom serieuze relaties en alle verplichtingen die daarbij komen kijken. Sterker nog, als het aan haar ligt houdt ze het liever bij one night stands. Wanneer ze voor haar werk een interview moet houden met de charmante sportarts Aaron Conners (Bill Hader) lijkt het einde van haar ongecompliceerde leventje in zicht.

 

Succesvol filmmaker Judd Apatow (The 40-Year Old Virgin, Knocked Up) regisseert TRAINWRECK van Universal Pictures, met in de hoofdrol comédienne Amy Schumer (Inside Amy Schumer, te zien op Comedy Central). De comedy, naar een script van Schumer, is geproduceerd door Apatow Productions samen met Barry Mendel (Bridesmaids, This is 40).

 

Trainwreck poster

 

Wij van Glamourland moesten flink wat tranen drogen tijdens het kijken van de film. Ditmaal niet van al het drama maar van de vele hilarische scenes. Waar menig comedy een niet altijd gewaardeerde flauwe droogheid bevat (vooral voor de vrouwen onder ons), was dit een ware dijenkletser. Trainwreck is vanaf 27 augustus te zien in de Nederlandse bioscopen.

 

Foto’s: Universal Pictures