Première The Lone Ranger

Afgelopen maandagavond ging in de Pathé Arena te Amsterdam de film The Lone Ranger in première. Glamourland was er natuurlijk bij en vroeg zich af of er onder de aanwezige BN’ers nog Lone Rangers aanwezig waren. The Lone Ranger is een Amerikaanse actie-, avonturen- en westernfilm geregisseerd door Gore Verbinski en geproduceerd door Jerry Bruckheimer. Armie Hammer speelt de titelrol met Johnny Depp als tegenpool, namelijk de indiaan Tonto. De vergelijking met de Pirates of the Carribean films is snel gemaakt, maar gaat niet geheel op. Hoewel Depp ook hier weer een weirdo neerzet, heeft het personage Tonto in deze film meer diepgang dan Jack Sparrow in alle Pirates of the Caribbean films samen.

 

Glamourland

Foto: Walt Disney Company

 

De film begint wat traag, maar komt daarna toch aardig op gang. Geweldige special effects vliegen je om de oren en ook de soundtracks zijn prachtig. De heerlijke droge humor maakt het tot een goed geheel en maakt dat de film onze verwachtingen aardig overtrof. We hebben met veel plezier genoten van de ultrawitte tanden van acteur Armie Hammer en zijn haar dat na de vele schermutselingen in de woestijn, maar niet onder het zand kwam te zitten. Glamourland is benieuwd welke tandbleekkliniek kennelijk al 100 jaar ervaring heeft.

 

Het centrale thema in de film is de strijd tegen corruptie en de hebzucht van mensen. Aangezien corruptie en hebzucht van alle tijden is, vroeg casual cowboy Glamourland tegen welke corruptie en hebzucht BN’ers zouden willen strijden.

 

Glamourland

Foto: Lisa Vermeij

 

Micky Hoogendijk had haar Miss World speech kennelijk al klaar: oorlog brengt geen economische welvaart.

Adam Curry haalt John Lennon aan: people have the power, alleen moeten ze wakker geschud worden, zodat ze het beseffen. Als iedereen peace a change zou geven, zou het goed komen. Adam spaart zilverpapier om alle kinderen in de wereld te redden, hij is heeeeel goed bezig.

De altijd sympathieke Penoza acteur Loek Peters wil vooral snijden in de uitgaven binnen de regering.

 

Glamourland    Glamourland

Foto’s: Lisa Vermeij

 

De band The Handsome Poets heeft corruptie tijdens concerten in Zimbabwe van dichtbij meegemaakt. Ze zouden daar al geholpen zijn met eerlijke verkiezingen. Op het podium maken ze ook een statement door eerlijke fair trade kleding te dragen van het merk Afrique.

 

Glamourland

Foto: Lisa Vermeij

 

Wie ook uit ervaring spreekt is de jonge DJ en Nederlandse trots Eric van den Boom, also known as Erik Arbores. Afgelopen mei was hij in Oeganda voor Dance 4 life, waar hij verschillende projecten heeft bezocht. Hij zou er graag terug gaan om daar een aantal dingen dringend aan te pakken.

X-factor winnaar Jaap Reesema vindt corrupte dingen daarentegen eigenlijk wel mooi, want het hoort er namelijk een beetje bij. Er zouden ook geen spannende films gemaakt worden, als er geen corruptie zou zijn. Vooral klein leed wil hij aanpakken, zoals fatsoensnormen en malafide praktijken van handelaren die de laatste tientjes van arme mensen stelen. Bovendien misschien toch ook wel de bankmaffia.

Acteur Gurkan Kucuksenturk kwam ook zonder twijfel gelijk met het antwoord: de banken, de grootse corrupten van allemaal.

 

Glamourland

Foto: Lisa Vermeij

 

Wij van Glamourland waren zeker tevreden met de antwoorden van de BN’ers, maar blijven toch nieuwsgierig naar de corruptie die Britt Dekker wil bestrijden. Hopelijk krijgen we een herkansing bij een volgende première van Walt Disney. Tevreden terugkijkend, sloten we met de nodige hebzucht nog even glamorous af bij de Burgerking voor een maaltijd vol corruptie en smeergeld. Vanaf donderdag 8 augustus kan je deze kaskraker van formaat zelf bekijken op het witte doek. Zeker een aanrader!