Première Disneyfilm: Planes

Zaterdagmiddag 21 september was de rode loper weer eens uitgerold voor het mooie Pathé Tuschinski te Amsterdam. Het was tijd voor de première van een nieuwe Disneyfilm, ditmaal de film ‘Planes’. Het evenement trok uiteraard de nodige aandacht en wij van Glamourland waren natuurlijk weer aanwezig om langs de rode loper de sterren het hemd van het lijf te vragen en deze nieuwste film te bewonderen.

 

   Glamourland   Glamourland

Familie Gerschtanowitz. Winston en Renate met kids!

 

Na de succesvolle film ‘Cars’ komt Disney met een soortgelijk actievol en komisch 3D-avontuur. Het hoofdpersonage is Dusty, een klein vliegtuigje dat er van droomt om mee te doen aan een hele spannende luchtrace rondom de wereld. Dusty heeft echter hoogtevrees en hij is er niet op gebouwd om te racen. Uiteindelijk zal hij toch meedoen aan de race maar dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot… Onze vraag aan de Nederlandse sterren was welk Disney-personage zij voor één dag zouden willen zijn..

 

Glamourland    Glamourland

Robert Schoemacher en Astronaut André Kuipers met familie

 

Spangas-sterren Erik van Heijningen en Lennart Timmerman wisten het wel. Erik zou zonder twijfel Mowgli van het Junglebook willen zijn. Het zou hem fantastisch lijken in de jungle te wonen en met de dieren te praten. En een grote beer als vriend hebben leek hem ook wel wat. Enfin, naar eigen zeggen is Lennart nu zijn grote beer dus dat is toch nog goed gekomen.

 

Lennart zou het wel zien zitten om Simba van de Lion King te zijn. Dit is namelijk ook zijn favoriete Disney-film en hij is een groot fan van leeuwen. We vroegen ons ook af waar de jongens als het kon direct heen zouden willen vliegen en Erik koos opvallend voor Vlieland. Hij was hier als kind een keer geweest en wilde graag nog eens terug. Lennart zou toch voor New York kiezen maar samen kwamen ze tot de conclusie dat ze dan eerst naar Vlieland zouden gaan om vervolgens door te vliegen naar New York. Eind goed al goed lieve kijkbuiskinderen.

 

Glamourland    Glamourland

Lennart Timmerman en Erik van Heijningen

 

Cabaretier Roué Verveer zou wel een dag in de huid van Aladdin willen kruipen vanwege het grote avontuur en de Genie. Maar, hij vond de Lion King ook wel weer interessante personages hebben. Zijn conclusie: hij zou elk Disney-figuur wel willen zijn, behalve dan één van de slechteriken. Want Roué is natuurlijk de goedheid zelve….

 

Dan sprint Ymke Wieringa (van Britt en Ymke) nog even voorbij, voor Glamourland maakte ze wel even tijd. Zij koos zonder te twijfelen ervoor om het personage Hades uit de film Fantastia te zijn voor een dag. Omdat ze het een ‘interessant’ personage vindt. De jungle van Mowgli heeft zij er natuurlijk al opzitten en bij haar start bij Take me Out hebben we al de nodige apen voorbij zien komen.

 

Glamourland   Glamourland

 Lange Frans met zijn zoontje Willem bij de première van Planes

 

Zo werd maar weer duidelijk dat alle sterren zo hun eigen voorkeuren hebben. Helaas stroomde dit keer de rode loper niet over van de BN’ers of waren ze zo ‘fashionably late’ dat ze in sprint Tuschinski binnenvielen, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Het was een gezellige en goed verzorgde première, de kinderen hebben zoals altijd weer heerlijk genoten van de film en de BN’ers en wij van Glamourland stiekem net zo veel.

 

Voor de liefhebbers: ‘Planes’ vliegt op 9 oktober de bioscoop in!

 

Foto’s: Lisa Vermeij