Première: Celebs en BN’ers op de loper bij BRIMSTONE

Maandagavond ging Martin Koolhoven’s BRIMSTONE in première in Pathé Tuschinski te Amsterdam in aanwezigheid van Hollywoodster Dakota Fanning. Fanning heeft ondanks haar jonge leeftijd al bijna veertig speelfilms op haar naam staan. Op negenjarige leeftijd maakte zij haar speelfilmdebuut met de film I Am Sam. Verder was ze o.a. te zien in The Twilight Saga en speelde ze samen met Tom Cruise in War of the Worlds. De jonge Britse actrice en mede-hoofdrolspeelster in BRIMSTONE, Emilia Jones, die eerder te zien was in o.a. Paolo Sorrentino’s Youth en Ben Wheatleys High-rise, woonde de Nederlandse première van de epische western bij.

 

dakota_twilight_glamourland

Dakota Fanning als Jane in de Twilight saga

 

BRIMSTONE beleefde afgelopen september zijn wereldpremière op het prestigieuze filmfestival van Venetië. Daarna was de film ook te zien op het TIFF (Toronto International Film Festival) en het London Film Festival. Regisseur Martin Koolhoven werkte voor BRIMSTONE met een internationale topcast. Naast Dakota Fanning en Emilia Jones is een belangrijke bijrol weggelegd voor Kit Harington, die bij het grote publiek doorbrak door zijn rol van Jon Snow in de HBO-serie Game of Thrones. Ook is Nederlandse actrice Carice van Houten in BRIMSTONE te zien, haar vierde samenwerking met regisseur Martin Koolhoven. De hoofdrol van The Reverend wordt vertolkt door de Australische acteur Guy Pearce, bekend van films als: Memento, The King’s Speech en L.A. Confidential.

 

brimstone-carice-van-houten

Carice in Brimstone

 

BRIMSTONE is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt. Zien? BRIMSTONE draait vanaf 12 januari in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier de rode loper beelden en de trailer:

 

emilia-jones-brimstone-glamourland

dakota-fanning-brimstone-glamourland

emilia-jones-martin-koolhoven-dakota-fanning

glamourland-brimstone-2

glamourland-brimstone

glamourland-brimstone-1

glamourland-brimstone-4

glamourland-brimstone-2

glamourland-brimstone-3

emilia-jones-and-dakota-fanning-brimstone-glamourland

glamourland-bridget-maasland

 

 

Foto’s: Martin van Os