Première Captain America: The Winter Soldier

Geen grote popartiesten in de Heineken Music Hall dit keer, maar een heleboel BN’ers en militairen die stuk voor stuk nieuwsgierig waren naar de nieuwste bioscoopfilm Captain America: The Winter Soldier.

 

Glamourland

Foto: The Walt Disney Company Benelux

 

Ook wij van Glamourland waren erg benieuwd naar deze nieuwe hit. Dus flaneerden wij, net als de hele Koninklijke Landmacht, vrolijk over de groene loper. Guido Spek, Christina Curry, Ruud Feltkamp, Robert Schoemacher, Levi van Kempen en Zimra Geurts baanden zich eveneens een weg naar het witte doek.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Model Zimra Geurts, Robin Martens & Christina Curry

 

Een première compleet met de meeste mooie jurken en gala-outfits was het niet. De BN’ers kozen niet direct voor een legertenue, maar gaven wel de voorkeur aan een stoere outfit in plaats van en dress too impress of een galante smoking. Zo koos Robert Schoemacher voor een fijne jeans met colbert.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Robert Schoemacher, Laura Ponticorvo & Tony Wyczynski, oftewel ‘Sterretje’, met zijn vriendin

 

Eenmaal binnen waanden wij van Glamourland ons in een heus actiegebied. Overal stonden tanks en andere munitie uitgestald. In de zaal trakteerden het Korps Commandotroepen van de Landmacht het publiek op een spectaculaire demo: twee mannen met bivakmutsen veroorzaakten een chaos vlak voor de voeten van het publiek. Binnen no time werden er militairen met grote machinegeweren de zaal in gelanceerd die de taak hadden om terroristen in het publiek te overmeesteren. Wat deze sterke knapen uiteraard lukte. De avond kon na deze fantastische vertoning al niet meer stuk.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Ruud Feltkamp, Guido Spek & Dave Mantel

 

En dan nu over de film: Captain America is een superheld uit de populaire Marvel-stripboeken die uitkwamen in 1941. Deze mega-hero was tijdens de Tweede Wereldoorlog een rolmodel voor de Amerikaanse militairen. In de film Captain America: The Winter Soldier slaat supersoldaat Steve Rogers (Chris Evans) de handen ineen met Black Widow (Scarlett Johansson). Ze nemen het op tegen een machtige maar schimmige vijand in het hedendaagse Washington D.C. (Robert Redford), die een groot samenzweringscomplot geheim probeert te houden. Steve en Black Widow worden achterna gezeten door vele professionele huurmoordenaars die ervoor moeten zorgen dat ze voor eeuwig zullen zwijgen.

 

Glamourland  Glamourland

Erik van der Hoff met zoon & Glamourland’s hoofdredactrice Erieke Kuitert en directeur François-Léon Van der Velden

 

Door flitsende actie scenes en wilde achtervolgingen zat de hele zaal tot op het laatste moment op het puntje van hun stoel. Je wordt meegesleurd in de strijd door de 3D-effecten. Grote lof ook voor alle andere acteurs die ervoor zorgen dat deze actiefilm een topper is. Dat zijn Samuel L. Jackson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Cobie Smulders, Frank Grillo, Emily VanCamp en Hayley Atwell.

 

Glamourland

  Glamourland

Radmilo Soda met zoon & Joël de Tombe met vriendin en danseres Jesse-Li van Ouwerkerk

 

Ook benieuwd naar deze spectaculaire film met topcast? Hij draait vanaf nu in de bioscoop!