Première: Alan Rickman op Haage rode loper voor eigen ‘The King’s Gardens’

Afgelopen woensdagavond organiseerde filmmaatschappij Lumiere in Pathé Buitenhof in Den Haag de voorpremière van de film The King’s Gardens. Niemand minder dan acteur en regisseur van de film  Alan Rickman woonde de première bij. Glamourland was aanwezig op en naast de rode loper en liet zich met een lekker glaasje bubbels in het zachte pluche glijden.  Omdat niemand in de schaduw wilde staan van Alan Rickman, waren alle bekende Nederlanders kennelijk maar thuis gebleven.

 

Glamourland Alan Rickman

Foto: Martin van Os

 

We kennen Alan vooral als engerd professor Sneep in de Harry Potter films en uit Sweeney Todd en Die hard. Als regisseur had hij tot op heden slechts één  film  op zijn naam staan, The Winter Guest uit 1997.  De Harry Potter serie was de oorzaak, dat het 18 jaar heeft geduurd, eer hij weer plaats nam in de regisseursstoel. Naast de regie heeft hij ook meegeschreven aan het scenario en speelt hij zelf een grote rol. Alan Rickman bleek ook te beschikken over een gezonde dosis humor en zelfspot. Over zijn rol in de film zei hij: “I was cheap.”

 

Glamourland Alan Rickman

Foto: Martin van Os

 

De film speelt zich af in het 17e eeuwse Frankrijk.  Sabine Da Barra, gespeeld door Kate Winslet is landschapsarchitect. Als zij door vermaard architect Le Notre, een rol gespeeld, door onze zuiderbuur Matthias Schoenaerts, gevraagd wordt de tuinen van het Paleis van Versailles voor Lodewijk XIV ( Alan Rickman) te ontwerpen, vraagt ze zich af, of ze binnen de paleiswereld opgewassen is tegen de intriges, het verraad en de hoge verwachtingen. Naast de nodige humor, zijn we in de film ook getuige van een flink portie romantiek. Net als in de Titanic houdt Kate Winslet het niet droog en vecht ze dapper tegen de elementen. Stanley Tucci had in zijn rol van Philippe, Duc d’Orleans de lachers op zijn hand en speelde zijn rol meesterlijk.

 

Glamourland The King's Garden

Foto: The King’s Gardens

 

Alan wilde van de film geen echt kostuumdrama maken en gaf de kledingdesigner opdracht om kleding in plaats van kostuums voor de acteurs te zoeken en te maken. Hiermee creëert hij toch een natuurlijk beeld van die tijd. Bovendien scheelde de naturelle look van de acteurs ook heel wat uren in de kleding en visagie.

 

Al met al is het een zeer fraaie film, met een mooie balans tussen historie, romantiek en humor, prachtig camerawerk en goed acteerwerk. Glamourland raadt hem dan ook ten zeerste aan. De film gaat vanaf 18 juni in de Nederlandse bioscopen draaien.