PowNed mocht geheime beelden Onno Hoes niet uitzenden

Wij van Glamourland zijn blij voor Onno om te lezen dat hij door de rechter in het gelijk is gesteld. Enige tijd geleden kwam de Hunk van Maastricht in opspraak toen er beelden van hem opdoken die door PowNed waren uitgezonden. Deze openbaarmaking mocht niet zonder toestemming van Onno. Dit bepaalde de rechtbank Amsterdam vandaag in een voorlopige uitspraak.

 

Volgens de rechter is er geen sprake van een erge misstand die alleen kon worden aangetoond met behulp van een verborgen camera, de inbreuk op het privéleven van Onno is daarom niet gerechtvaardigd.

 

Glamourland

Foto: Selfie van Robbie Hasselt

 

De uitspraak betekent voor PowNed dat ze er voor moeten zorgen dat de beelden direct worden verwijderd en niet meer te vinden zijn via zoekmachines op het net. Omdat het beeld ook nog eens gedeeltelijk gemanipuleerd was is PowNed verplicht de originele beelden en geluidsopnamen in kopie aan de oud burgemeester over te dragen, zodat hij ze kan “onderzoeken”.

 

Onno Hoes heeft zelf nog geen reactie gegeven. De definitieve beslissing volgt later, nadat de bodemprocedure is afgerond.