Pleated: zo krijg jij je schoonmoeder de gordijnen in

Soms kom je van die ontwerpen tegen waarbij je denkt: waarom zijn wij daar zelf niet op gekomen. Glamourland liep onlangs tegen zo’n dergelijk ontwerp aan in de Bibliotheek van Schiedam. Daar hangen aan een gordijnrail drie ‘Pleated’ stoelgordijnen (of zijn het gordijnstoelen?). Het concept ‘Pleated’ is geïnspireerd op de manier waarop mensen momenten van privacy en stilte creëren in dagelijkse situaties.

Een uitvergrote plooi met vier stiklijnen en een kussen zorgen voor een ervaring van rust en concentratie. Je waant jezelf weer terug in de baarmoeder. De gordijnen lenen zich uitstekend als room divider en leveren in een handomdraai intieme ruimtes op. Doordat ze aan rails hangen, zijn ze gemakkelijk te verplaatsen en is het aantal zittingen variabel. Rustig schommelend kom je geheel tot rust en kun je heerlijk cocoonen. De maakster is Eva Malschaert. Zij volgde designopleidingen in Londen en Den Haag. Haar werk is al jaren te zien op grote designmanifestaties in steden als Milaan, Hong Kong, Eindhoven en Moskou.

 

Haar product leent zich niet alleen prima voor openbare ruimtes als bibliotheken en kantoorruimtes maar ook voor de huiselijke omgeving. Studenten bijvoorbeeld hebben niet meer dan een stuk of twee van deze gordijnen nodig om hun kamer van twee bij twee functioneel in te delen. Zo wordt de ruimte multifunctioneel en kunnen ze er slapen, gamen, eten en volledig geconcentreerd studeren.

Grappig is ook de mini boekenkast die is gecreëerd in een kleinere plooi. Mooie bijkomstigheid is dat er bij de productie van het gordijn niets wordt weggeknipt en er dus geen restmateriaal is. Daarmee is het product ook nog eens erg groen. Niet letterlijk, want ze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

 

Wij zouden zeggen: gooi het bankstel de deur uit, geef je schoonmoeder een dik boek, jaag haar de gordijnen in en je hebt er voorlopig geen kind meer aan.