Philipp Plein opent deuren in Amsterdam

Gisteravond vond in de Amsterdamse PC Hooftstraat de opening plaats van de Philipp Plein Store. De designer himself was persoonlijk aanwezig om een select gezelschap dat was uitgenodigd om een glas Champagne te komen drinken te ontvangen. Samen met hem werd er getoast op een succesvolle start van deze aanwinst voor de PC Hooftstraat. En Glamourland zou Glamourland niet zijn als wij niet even aanwezig waren tijdens dit intieme onderonsje met Philipp Plein himself.

 

Deze jonge Duitse designer, geboren in München, timmert hard aan de weg. Zo opent hij op dit moment boutique na boutique. Hij vertelde ons dat hij de dag na de opening in Amsterdam zijn winkel in Berlijn ging openen die overigens 400m2 groot is. Daar valt, de overigens prachtig ingerichte winkel in Amsterdam, bij in het niet. Maar ook de store in de PC mag er zijn. Bij binnenkomst loop je tegen de immens grote Svarovski kristallen skul aan, het handelsmerk van Philipp Plein wat op praktisch al zijn kleding en accessoires terug komt. Verder is alles strak vorm gegeven in het wit. De ontwerper begon inmiddels tien jaar geleden met zijn bedrijf welke nu in Zwitserland gebaseerd is.

 Skull

Foto: Christian Looman

 

 

Vandaag de dag is het een wereldwijd ‘luxury lifestyle’ merk wat collecties ontwerpt voor heren, dames, kinderen, maar ook accessoires, tassen, juwelen en brillen. Daarnaast bestaat de ‘home collection’ uit (tuin-) meubels, accessoires, verlichting, keukens en zelfs aan de hond is gedacht. In meer dan 60 landen wordt Philipp Plein verkocht en de ene na de andere Philipp Plein Store wordt geopend. Zo vindt je zijn winkels in onder andere Monte Carlo, Cannes, Marbella, St. Tropez, Kitzbühel, Milan, Wenen, Forte dei Marmi en Dubai. Sinds gisteren mag Amsterdam in dit rijtje worden opgenomen.

 

Philipp Plein maakt gebruik van de beste materialen die worden gebruikt in alles collecties. Hij kenmerkt zich door innovatieve ontwerpen. Overigens moet je wel je portemonnee meenemen als je een mooi kledingstuk wilt aanschaffen want zijn designs zijn dan wel fenomenaal en glamorous, maar niet goedkoop. Maar window shopping in de PC Hooftstraat is ook al de moeite waard. Zeker een bezoekje waard als je toch de kerstinkopen aan het doen bent!