Pause: Het geheim dat niemand voor zichzelf kan houden

Amsterdam heeft er een nieuwe verborgen hotspot bij. Na de opening van restaurant Jansz. en de Pulitzer’s Bar maakt hotel Pulitzer Amsterdam vanaf vandaag met zijn Pause het verhaal compleet. Afgezonderd van stedelijke ruis zet de ‘hideout’ de tijd stil met lichte gerechten, wijnen en koffies. To stay or to go. Pause ligt direct aan de recent gerenoveerde tuinen; verborgen in openbaarheid. Wij van Glamourland kunnen het niet laten dit verscholen pareltje met jullie te delen.

 

Pause Glamourland

 

Culinaire pauze
In het hart van het hotel balanceert Pause als ‘one stop spot’ tussen elegante bar, verfijnd café en ‘to go’ concept. Amsterdammers en tijdelijke hoofdstedelingen kunnen in de serre op adem komen met uitzicht over de rustgevende tuinen of nemen plaats op het terras, omgeven door indrukwekkende grachtenpanden en de Westerkerk.

 

Uitkijkend over de lommerrijke oase van rust pauzeert Pause de klok voor iedereen die dat kan gebruiken. De hotelgast, de sightseeër en de buurtgenoot drinken een kop koffie met een verfijnd ontbijtje in de ochtendzon. Vanaf het middaguur vult het menu van Pause zich met kleine en lichte gerechten. Zo zijn onder andere caesarsalade, gerookte-ricottasalade en avocadotoast te bestellen, met een bijzondere wijn. Een strak, glazen display verlekkert voorbijgangers de hele dag met handgemaakte zoetigheden.

 

Pause Glamourland

 

Rijke materialen als marmer, fluweel en messing creëren samen een lichte uitstraling. De serre, die overgaat in het glazen gangenstelsel dat de binnentuin in vieren opsplitst, overspoelt Pause met licht. Ieder deel van de tuin heeft een eigen karakter die door hun speelse charme met elkaar verbonden blijven. Tussen de historische panden biedt iedere tuin op zijn manier een serene rust midden in de onstopbare drukte van Amsterdam.

 

Pause Glamourland tuin

 

Een geheim dat wij van Glamourland niet voor onszelf kunnen houden. Santé!