Pak die creditcard: Louis Vuitton’s megaluxe tassen

Toen Marc Jacobs in 2013 aankondigde dat hij Louis Vuitton zou gaan verlaten als ontwerper, liet heel modeland massaal een traantje. Gelukkig heelt Marc met zijn allerlaatste collectie de achtergelaten wonden: nog nooit is een collectie van Vuitton zó hyperdeluxe geweest. Et voilà, dat is exact waar wij Glamourlanders van houden.

 

GlamourlandGlamourlandGlamourland

Foto’s: Louis Vuitton

 

Van deze nieuwe tassenlijn vingen we tijdens de Spring/Summer show van 2014 al een kleine glimp op. Vergeet ditmaal een tassenlijn gevuld met de bekende Vuitton logo’s: deze nieuwe tassen zijn gemaakt van krokodillenleer, Swarovski-kristallen en pauwen- en fazantenveren.  Het merk maakte eerder al bekend dat het de stap wilde maken naar ‘het hoger segment’ en dat lijkt de verklaring voor het bijgevoegde prijskaartje. ‘All they see is dollarsigns’, want voor één van deze exclusieve tassen leg je tussen de €14.000 en €30.000 euro neer.

 

Glamourland 1  Glamourland

Foto’s: Louis Vuitton

 

Voor het maken van de tassen is de hulp van Darren Spaziani (ex-Balenciaga-ontwerper) ingeroepen om de tassen weer dat onbetaalbare gevoel van exclusiviteit en luxe te bezorgen. De tassen kun je alleen in geselecteerde Vuitton-winkels aanschaffen. Wij van Glamourland denken dat, ondanks het prijskaartje, de tassen onverminderd populair zullen worden: de lust voor het exotisme is onder de elite nog lang niet uitgestorven.

 

Louis Vuitton zegt dus parmantig ‘au revoir’ tegen zijn betaalbare monogramtassen. Wij van Glamourland roepen echter graag luidkeels ‘bonjour’ naar deze nieuwe knapperds!

 

GlamourlandGlamourlandGlamourland

Foto’s: Louis Vuitton