Paige Denim’s lentecollectie van 2013

Paige Denim presenteert de nieuwste lentecollectie van 2013. Deze collectie, geïnspireerd op een terugkeer naar authentieke en handgemaakt denim, bestaat uit vernieuwende washes. Dit seizoen focust het denimmerk uit LA zich op kwaliteit en vakmanschap, met extra aandacht voor techniek en detaillering.

 

Deze lente gaat Paige terug naar de oorsprong en brengt traditionele indigo blauwtinten terug in de collectie. De stoffen van geweven kwaliteitskatoen voorzien iedere denimjeans van een moderne, strakke look terwijl ze voldoende stretch behouden voor het nodige comfort. Elke jeans is zorgvuldig en met de hand geschuurd. Dit voorziet de stof van een natuurlijk ruwe look en geeft de jeans karakter. Het aanbrengen van milde tot heftige destructiepatronen zetten een belangrijke toon in de collectie.

 

 Glamourland2

 Foto: Ganbaroo

Terwijl authentieke stoffen en washes zullen terugkeren dit seizoen, is er ook plek voor nieuwe moderne designs. De Lydia is een boyfriend-fit met een breder gesneden zoom en een bijgesneden binnenbeenlengte, wat de broek van een subtiel schuine rand voorziet. Met een rechte binnennaad en ingevallen buitennaad krijg je een uniek tulpvormig silhouet. Daarnaast is fraai versierd denim helemaal terug deze lente, met zorgvuldig ontworpen studdings geschikt voor verschillende stijlen. De positie van iedere stud is speciaal geselecteerd zodat ieder stuk een one-of-a-kind en handgemaakte look krijgt.

 

Alle jeans uit de collectie zijn voorzien van de nieuwste hardware; een zwart glossy afgewerkte knoop, een kobaltblauwe keyhole en diepzwarte rivetten. De overige toegevoegde details zijn onder andere de Caballo-Stitched binnennaden van bordeauxrood,  de lage U-Stitch op de achterzak om de look wat meer balans te geven en de dikkere, verfijnde zwartleren patch waarin het Paige-logo diep staat afgedrukt.

 

Glamourland

 Foto: Ganbaroo

Over Paige

Paige is in 2004 ontstaan in Los Angeles en combineert Zuid-Californische casual wear met pure verfijning. Het resultaat is een collectie die verrijkt is met een bedachtzame en onverwachte detaillering. Paige is te koop bij de Paige-boutiques in Los Angeles en New York en in 80 landen wereldwijd. In Nederland is Paige onder andere verkrijgbaar bij Raak, Centre Neuf en de Bijenkorf in Amsterdam, Black in Den Haag, Villa Nova in Laren, Max in Maastricht en Depeche in Eindhoven.

 

Na deze gedetailleerde omschrijving van de jeans zijn wij van Glamourland helemaal verkocht, het zijn echte musthaves voor de lente van 2013!

 

Bron: www.gan-baroo.com