Over de top: De duurste hotelkamer van New York

Wie houdt er nu niet van een wereldstad als New York? De stad die nooit slaapt heeft alles wat een Glamourlander zich maar kan wensen, of je nu rondluiert in Central Park of lekker shopt op Fifth Avenue. Een nachtje in de Big Apple doen wij van Glamourland natuurlijk altijd in stijl. Ons oog is dit keer gevallen op een wel zeer exclusieve hotelkamer in Four Seasons New York.

 

Glamourland Four_Seasons

 

De Ty Warner Penthouse torent in het land van de skyscrapers maar liefst 244 meter boven de begane grond uit. Dit uniek optrekje is ontworpen door de architecten I. M. Pei en Peter Marino en nam maar liefst 7 jaar en 50 miljoen dollar in beslag. Het resulaat: een adembenemend 360°-uitzicht over de skyline van New York.

 

Glamourland Four Seasons diner

 

Dit prachtig staaltje design biedt alles wat ons Glamourlandhartje maar kan wensen. Van kalfsleren muren in de dressing en een eigen Zenwaterval tot een Mexicaanse travertijnvloer in de eetkamer. Er is zelfs een piano, volledig in een luxueus cosmopolitan decor..

 

Glamourland Four-Seasons-Hotel-New-York

 

Onze persoonlijke favoriet is de prachtige badkamer, volledig in zeldzaam onyx met wastafels uit bergkristal. In de immense badkuip met kleurentherapie komen we volledig tot rust, ofwel kunnen we lekker stoom afblazen in de oversized regendouche met 6 body jets. De toiletbril en de vloer zijn lekker verwarmd, zodat we zeker geen kou hoeven te lijden. En last but not least, is er een panoramisch uitzicht om u tegen te zeggen.

 

Glamourland Four Seasons badkamer

 

Een nachtje in de Ty Warner Penthouse kost maar liefst 45.000 dollar en behoort hiermee tot de duurste hotelkamers in de wereld. Volgens een recente studie door NewYorkHotels.org kost één nachtje net zoveel als een jaarinkomen van een lagere middenklasser. Als gast kan je ten slotte ook beroep doen op tal van extra’s zoals een persoonlijke butler, een Rolls-Royce chauffeur, een personal trainer en zoveel meer. Wij zijn thuis!

 

Foto’s: Four Seasons