Out of shape? ‘Rond’ is ook een vorm!

Het valt niet te ontkennen dat de modellenwereld geregeerd wordt door (super)skinny modellen, maar er zijn steeds meer plus size models die stevig aan de weg timmeren. Ze hebben nog niet de naamsbekendheid van, pak ‘m beet, Kate Moss en Cara Delevingne, maar werken net als hun illustere collega’s in de top.

 

Chantelle LingerieChantelle Lingerie

‘Plus Size Model’ Robyn Lawley – Foto’s: Chantelle Lingerie

 

Wij van Glamourland willen om te beginnen vastgesteld hebben wanneer een model als plus size wordt beschouwd. Dat blijkt te zijn bij een confectiemaat 40-46, en een minimale lengte van 1.74. Het gewicht is niet van doorslaggevend belang (is ook onbeleefd om aan een dame te vragen).

 

Glamourland American Apparel

Ashely Graham – Foto: American Apparel

 

Alles draait om de juiste proporties. Opvallend is dat wat op modegebied als plus size wordt beschouwd, door een groot deel van de vrouwen als een normale, en voor sommigen zelfs een droommaatje, confectiemaat gezien zal worden. Hier wringt dus enigszins de schoen tussen de alledaagse realiteit, en de normen die de modebranche hanteert.

 

Het is heel goed mogelijk dat we voormalige Hollywood vamps als Marilyn Monroe en Jayne Mansfield, die gezien werden als de ultieme sekssymbolen, nu dringend zouden aanraden om aan de groene salade en mineraalwater te gaan…