Oudhollandsch Zomersch Vermaeck

Het kan gebeuren: na wel drie dagen zon, is er dan toch weer die regen. Buiten is het benauwd, maar behoorlijk nat en drassig en binnen zitten komt je inmiddels je neus uit. What to do? Voor een ieder die zijn weekenden of vakantie op dit moment niet doorkomt, last heeft van zomer blues of gewoon even geen idee heeft wat hij moet doen, hier de beste tips voor wat Oudhollandsch Zomersch Vermaeck.

 

Glamourland regen zomer

Foto: Tumblr

 

1) Bankhangen
Tegen écht nergens zin in hebben, is geen tip opgewassen. Dan moet je gewoon verplicht in je shorts op de bank hangen met een goed filmpje onder handbereik. Zorg dus wel altijd voor een goed gevulde dvd-kast of harde schijf, je weet immers nooit wanneer het moment komt dat je echt niet bij de tv en de bank vandaan wilt. Ben je nog wel in staat om je door het huis te slepen? Ga dan nu naar de winkel en fiks die ene dvd box die je zo graag wil. Of ga naar vrienden en ‘leen’ je uren kijkplezier daar.

 

Glamourland film avond

Foto: Reboot

 

2) Relax
Enorm afgezaagd, maar wel lekker op zijn tijd: even jezelf in alle maskers zetten die je kan vinden. Geprakte banaan op je gezicht (gewoon een zakje van dr. Van der Hoogh mag ook), warme olie in je haar, je voeten in een voetenbadje, je handen in de paraffine en zo blijf je lekker even een uurtje zitten. Je kan jezelf daarna ook nog even goed peelen om het geheel af te werken met een verzorgende bodylotion. Je voelt je weer als nieuw en je hebt weer een uur van de zomer blues stuk geslagen.

 

Glamourland facial

Foto: Tumblr

 

3) Clean up your act
Maak het aan kant. Misschien niet de leukste tip, maar het werkt wel. Gewoon even keihard de muziek aan en door je huis knallen. Die afgrijselijke broek en dat aftandse truitje haal je gewoon uit de kast, trekt ze tijdens het poetsen aan en flikkert ze na afloop in de prullenbak. Euh, zak van max bedoelen we, want we zijn natuurlijk wel milieubewust. Alles goed in het sop, met een tandenborstel door de kleine kiertjes en als je nog tijd over hebt, mest je je kledingkast uit en neem je eindelijk afscheid van je Spice Girl schoenen. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

 

Glamourland Madonna schoonmaken

Madonna doet het ook! Foto: Dolce & Gabbana

 

4) Bouw een tent
De gewoon even ouderwets gek. Bouw een tent onder de tafel, doe alsof je daar de komende weken wil blijven wonen en maak het gezellig. Oude boekjes erbij, een pot appelmoes (koken gaat heel lastig in een onder-tafelse tent) en een slaapzak doen wonderen. Misschien kun je ook nog wat Barbies en Lego stelen van je kleine buurmeisje en de tent is af. Niemand krijgt jou nog op de kast na een aantal relaxte uurtjes in je met eigen handen gebouwde onder-de-tafel-appartement.

 

Glamourland Bed

Foto: Tumblr

 

5) Beweeg!
Ga sporten! Kijk, je zeurt nu al weken (zo niet jaaaaaaren) dat je toch eindelijk van die kilo’s af wil. Ondertussen eet je heel de dag door witte boterhammen met chorizo en bestaat je toetje uit een reep chocolade met een zak chips als topping. Niet handig! Als je je dan toch al verveelt en géén idee hebt wat je moet doen, ga dan eens op onderzoek uit in dat gebouwtje aan de overkant van de straat (waar met grote letters ‘Sport’ – of een variant daarop – staat).

 

Glamourland sportschool

Foto: Tumblr

 

Vermoedelijk heb je al een abonnement, maar was je bijna vergeten dat je maandelijks keurig je contributie voldoet, zonder ook maar ooit een keer binnen te zijn geweest. Wat let je? Wellicht is het nog leuk ook. Als dat het niet is (en je bijvoorbeeld gaat zweten – zo smerig!-) ga dan aan de bar (ja, die hebben ze daar ook!) zitten en verlustig je zelf aan al het mannelijk schoon dat voorbij komt. Eye candy is bijna net zo heerlijk als chocola, met als voordeel dat dit nu eens niet op je heupen blijft zitten. Met een glas sap in je hand en een beetje spa blauw op je voorhoofd zie je er misschien nog sportief uit ook en lukt het om een breed heerschap naar de tent te sleuren die je bij het punt hierboven in elkaar geknutseld hebt. Wij zien een win-win situatie!

 

Foto boven uitgelicht: Burberry