Nederland is een interieur walhalla rijker! Proluca Interiors

Met onder andere Hermès, Loro Piana, Giobagnara, Armani Casa en Cole & Son

Interieurdesigner Brigitte Hamers drukte haar stempel op interieurs over de hele wereld. Met haar gave om de wensen van opdrachtgevers, trends én context te vertalen naar tijdloze, gesofisticeerde interieurs, bouwde ze een internationale klantenkring en een ijzersterke reputatie op. Onlangs lanceerde zij Proluca Interiors, een platform met de grootste en meest exclusieve collectie interieurproducten. Met de opening van een showroom op de Melkweg 23 in Laren, maakt Brigitte deze premium boutique shopervaring nu ook tastbaar. Wij zijn fan!

Proluca Interiors
Toen designer Brigitte Hamers besloot zelf een platform met de mooiste musthaves en collectables voor thuis te lanceren, stonden de vooraanstaande designhuizen met wie ze al jaren zeer nauw samenwerkt te popelen om mee te doen. Sindsdien schitteren de door haar geselecteerde parels uit de collecties van merken als Hermès, Loro Piana, Giobagnara, Elitis, Porta Romana, Armani Casa en Missoni Home op haar platform Proluca Interiors. Een unieke prestatie, niet alleen omdat Brigitte hen allemaal onder één dak wist te bundelen, maar ook omdat ze speciale levertijden voor de Benelux wist te bedingen. Nu breidt ze de high end Proluca Interiors-shopervaring uit met een exclusieve boutique in Laren, die op afspraak bezocht kan worden.

Brigitte: ‘Nu we noodgedwongen meer tijd thuis doorbrengen worden zaken als kwaliteit, duurzaamheid en bereikbaarheid steeds belangrijker. In mijn optiek was dit hét moment om de high-end boutique shopbeleving zoals die in de modewereld al veel langer bestaat, ook online mogelijk te maken in mijn vakgebied. Wat Net-A-Porter is voor fashion, wil ik met Proluca Interiors voor design zijn. Alleen is het retourneren van schoenen, kleding en accessoires natuurlijk aanzienlijk eenvoudiger dan grote meubels. Om toch de mogelijkheid te bieden een stof te voelen, te ervaren hoe een bank zit en te zien hoe iets zich verhoudt in een ruimte, heb ik daarnaast een showroom in Laren geopend. Het is een hele mooie ruimte geworden waar je een goed beeld kan vormen van zowel het aanbod op Proluca Interiors, als Proluca Design en van wat ik als designer te bieden heb. Alles wat je ziet kan ook direct ingepakt en meegenomen worden.’

Proluca Design
Toen ze na jaren in Londen gewoond te hebben terugkeerde naar Nederland, ontdekte Brigitte dat veel van de producten van de merken waar ze gewend was mee te werken, hier niet of nauwelijks verkrijgbaar waren. Wat ze niet kon vinden maakte ze zelf en bracht ze uit onder haar eigen label Proluca Design. Inmiddels bestaat de collectie uit diverse lijnen tafels, stoelen, banken, salontafels en kussens.

‘Als ik in Nederland voor een opdrachtgever een appartement of villa aan het inrichten was, was het soms ronduit lastig de juiste spullen te vinden. Niet alleen qua merken, maar ook wanneer ik meubels nodig had die afwijken van de standaardmaten. De eerste stap was die zelf te gaan produceren onder mijn eigen label Proluca Design. De tweede stap was mijn eigen platform lanceren waarop ik alles wat ik mooi vind heb verzameld, van kunst tot luxe behang, ambachtelijke meubelen en collectable design‘, aldus Brigitte.