Opening G-shock store Amsterdam

Het was een broeierige zomeravond toen wij van Glamourland dinsdag de Kalverstraat in Amsterdam betraden. Nieuwsgierige toeristen stonden met hun neus tegen het glas gedrukt om door de ramen van de G-shock pop-up store te turen, terwijl wij van Glamourland soepeltjes naar binnen gleden. Wij hadden namelijk de eer om als eerste naar binnen te mogen en de store met indrukwekkende horloges te mogen bezichtigen.

 

Glamourland

Foto: G-Shock

 

De gasten kregen een heerlijk glas Bacardi, die door de glamorous barrista’s van de Bacardi-bar werd ingeschonken nadat ze op de foto waren geweest voor het smoelenboek van die avond. Bloggers, vloggers, fotografen en journalisten sierden het publiek van die avond, waardoor er als snel interessante en inspirerende gesprekken ontstonden. Wij van Glamourland hadden dan ook al snel een causerie met Casio, het moederbedrijf van G-Shock, dat ons een uitgebreide rondleiding gaf door de winkel.

 

Glamourland

Foto: G-Shock

 

‘Absolute thoughness’ is de slogan van G-shock en wij konden dit ook niet anders dan beamen tijdens het zien van de gezichten van de campagne, waarbij surfers, skaters en de mensen van het straatleven met een twist de ultieme kracht van G-shock belichaamden.

 

Glamourland

Foto: G-Shock

 

Wij van Glamourland begonnen ons net te vermaken en te verlekkeren aan al het moois toen een innig diepe stilte in de zaal viel en de directeur van G-shock, de heer Suzuki, het publiek lachend op de hand kreeg met een quote van 30  jaar geleden. Het begon allemaal met de vraag naar een onbreekbaar horloge. De meeste uurwerkmakers testten dit nauwkeurig met allemaal apparaten, maar onze meesters in uurwerken kozen voor een simpeler en efficiënter instrument; het raam van een hoog kantoor gebouw. Menig horloge moest dan ook de prijs betalen. Maar na 30 jaren testen kunnen ze nu echt beamen dat een G-shock horloge over ‘absolute sterkte’ beschikt. Na een luid applaus kregen wij te horen waarom wij de eer hadden om in de kleurrijke store te mogen staan.

 

Glamourland

Foto: G-Shock

 

De store opent wegens een project genaamd G-Sessions. In dit project wordt over de hele wereld een store geopend die na 2 weken het doek weer laat vallen. Aan elke store wordt een ambassadeur gekoppeld, die een briljant team mag samen stellen. ‘Absolute thoughness’ is niet alleen het horloge, maar ook het team. Deze samenwerking van briljante meesterbreinen moet in 30 dagen een horloge samen stellen, inclusief verpakkingsmateriaal en eventuele bijbehorende etalageartikelen. Na 27 oktober wordt er een Facebookpagina geopend, waar de critici onder ons hun ogen de kost mogen geven en mogen stemmen op hun favoriet. De winnaars mogen de term ’time is money’ erg letterlijk nemen want hun horloge wordt daarna in productie genomen. Moge de beste winnen.

 

Glamourland     Glamourland

Foto’s: G-Shock

 

Na het presenteren van het team, dat uit de creatieve geesten Tom en Liza van Ontfront tezamen met Pieter Ceizer, Mathis J Baut en Guillaume Philibert bestaat, was het tijd voor muziek. Snel werden er nog wat kiekjes geschoten en konden sommigen van ons nog een luchtje scheppen om daarna met zijn allen aan tafel te schuiven. Het team van de Borrelfabriek had goed uitgepakt en al snel liepen we een goed gevulde tafel vol sushi en lekkernijen tegemoet boven in de store uitkijkend op de Kalverstraat.

 

Glamourland

Foto: G-Shock

 

We keuvelden nog wat over de store en de uurwerken onder het genot van een goed glas wijn. Aan het einde van de avond wierpen wij steels een blik op onze uurwerken en besloten dat het tijd was om te gaan. Snel wuifden we onze sprankelende gasten nog een fijne avond toe en kusten gedag. Enkelen van ons hadden de race tegen de klok opgegeven en bleven nog nagenieten van de zinderende muziek, sprankelende Bacardi en elkaars gezelschap.

 

Wij van Glamourland hebben genoten en wensen het Nederlandse team veel succes en vooral plezier toe. Haal de zege naar binnen, maar vergeet vooral niet te genieten!