Online shopping

Online kleding kopen: inmiddels voor de meesten onder ons niets nieuws meer. Het is immers makkelijk, met een paar muisklikken heb je je nieuwe garderobe besteld. Maar waar moet je nou op letten? Glamourland ging voor je op onderzoek uit en kwam met de volgende tips voor online winkelen!

 

1. Zoek uit of de webshop betrouwbaar is

Dit kan heel gemakkelijk door reviews te lezen op internet. Op google type je de naam van de webshop in en voilà, een lijst aan reviews en klantenbeoordelingen.

2. Let op of de webshop een keurmerk heeft

De meeste webshops die een keurmerk hebben zijn te vertrouwen. Een ander punt om op te letten is of de webshop zich heeft aangesloten bij een thuiswinkel waarborg organisatie.

3. Betaal veilig

Vertrouw je de webshop niet helemaal of ben je nog niet met de webshop bekend, kijk dan of er een optie is om achteraf te betalen. Zo ben je er in ieder geval zeker van dat je je geld niet kwijt bent. Veilig betalen kan vaak ook via Ideal of Paypal. Let er bij het betalen altijd op dat je niet teveel gegevens prijs geeft. Bij sommige betaalmogelijkheden ben je ook gelijk verzekerd tegen fraude. Op die manier ben je er in ieder geval zeker van dat je je geld terugkrijgt als de webshop er toch met je geld vandoor probeert te gaan.

4. Onderzoek of je gratis kunt retourneren als de kleding niet past of kapot is

Vaak is dit op de website van de webshop zelf te vinden. Ook hebben op meeste sites een pagina waarop de “veel gestelde vragen” of FAQ’s zijn terug te vinden. Wil je op zeker gaan bij het bestellen, dan zijn dit soort pagina’s zeker de moeite waard om te lezen. Zo heb je meer duidelijkheid over de betreffende webshop en haar handelswijze. De voorwaarden doorlezen is hierbij ook zeer nuttig.

5. Meten is weten

Als bij het artikel staat wat de maat in centimeters is, pak dan toch even dat meetlint erbij. Het is misschien door de zure appel heen bijten (en terwijl je je meet kun je bedenken dat je beter die zure appel dan die appelflap had kunnen nemen), maar het voorkomt uiteindelijk een hoop gedoe. Je weet dan zeker dat je de goede maat bestelt en je hoeft niet nog een keer terug naar het postkantoor om het pakketje te retourneren. Meten scheelt dus vooral ook een hoop tijd en ergernis!

6. De prijs

Veel webshops bieden hetzelfde of gelijksoortige artikelen aan. Zo kan je gemakkelijk de prijzen vergelijken en gaan voor de goedkoopste optie. Let ook op of je de verzendkosten zelf moet betalen: dit verschilt per webshop.

 

 

En nu: bestellen maar! Enkele goeie, betrouwbare webshops zijn die van bekende kledingmerken, zoals H&M, Zara, Berschka en River Island, maar ook de webshops met verschillende merken, zoals Zalando en Wehkamp, zijn zeker de moeite waard om te bezoeken!

Reporter: Ananda