Omar Munie toont nieuwe tassencollectie

Tijdens de Floating Fashion Week op de grachten van Amsterdam werd zondag de nieuwe tassencollectie getoond van ontwerper Omar Munie. Helaas moest de uit Somalië afkomstige ontwerper zelf verstek laten gaan omdat hij in het ziekenhuis ligt. Hoewel hij in goede handen is van de artsen is zijn situatie wel zorgwekkend te noemen, maar hij is aan de beterende hand. Hoewel het Munie-team nog even erover heeft gedacht om de show af te blazen, wilde Omar daar niets van weten. ‘The show must go on’! En zo geschiedde.

 

Glamourland

Foto: Omarmunie.com

 

Op een boot voor het luxe Pullitser Hotel werd de nieuwste tassencollectie aan de aanwezigen getoond. Ook de speciale handtas die Omar recentelijk ontwikkelde voor KLM ontbrak uiteraard niet. Na afloop van de show werd er nog een rondje gevaren door de grachten van Amsterdam en dat is natuurlijk altijd de moeite waard.

 

 Glamourland      Glamourland

Foto’s: Christian Looman

 

Omar Munie (1986) kwam op jonge leeftijd van Somalië naar Nederland. Hij kreeg het kleermakerschap met de paplepel ingegoten. Zijn familie was eveneens werkzaam als kleermakers. Na een modestudie aan de Mondriaan Onderwijsgroep in Den Haag, begon hij zijn eigen onderneming. Hij won diverse prijzen, zoals ‘meest ambachtelijk product’, ‘beste leerling van het jaar’ en ‘beste ondernemer onder de 25’.

 

Na een tijdje zijn Flagship Store in Rotterdam gehad te hebben, is hij sinds kort weer terug in de stad waar hij een groot gedeelte van zijn jeugd doorbracht: Den Haag. Op het Noordeinde is een prachtige nieuwe winkel geopend. Awis Munie:  “Er is er met man en macht aan gewerkt om een succes van deze winkel te maken”. Naast het aanbieden van exclusieve en handgemaakte tassen bieden we een Bag & Tea aan. Om het een beetje ‘glamorous’ te maken, want dat hoort er natuurlijk bij in de modewereld, combineren we de Bag & Tea met oosterse hapjes, luxe cupcakes en de beste theesoorten van de wereld.”

 

Het atelier waar de tassen ambachtelijk gemaakt worden is ook gevestigd in Den Haag. Alle tassen zijn vervaardigd van lams- en rundleer. Sinds kort is het zelfs mogelijk om een exclusief beeld te krijgen van hoe dit alles in zijn werking gaat. Tijdens een clinic is het daarnaast mogelijk om een eigen exclusieve tas te ontwerpen. Dit alles wordt aangeboden inclusief eten, drinken en een persoonlijke rondleiding door niemand minder dan Omar Munie zelf.

 

Glamourland      Glamourland

Foto’s: Christian Looman

 

Inmiddels lopen vele bekende Nederlanders met een tas van Omar aan hun arm. Zijn eerste presentatie vond plaats in het 5-sterren hotel Arlberg in Lech. Maar niet alleen in Nederland vinden zijn tassen gretig aftrek. Ook in het buitenland is de combinatie van traditie en techniek een gouden duo gebleken. Bij vertrek konden alle aanwezigen nog een persoonlijke videoboodschap achterlaten voor de zieke designer. Uiteraard hebben wij van Glamourland hem bedankt voor de show en van harte beterschap gewenst!