Olympic Games

Gisterenavond was het zover: de Olympische Spelen gingen van start. Tijdens de indrukwekkende openingsceremonie werd de dertigste editie van de Spelen, die dit maal in Londen plaatsvinden, geopend.

 

Regisseur Danny Boyle, die onder andere de films Slum Dog Millionaire en Trainspotting regiseerde, mocht dit maal al zijn creativiteit loslaten op de regie van dit grootse event. Zo liet hij Queen Elizabeth ophalen door James Bond en zag het publiek haar vervolgens (althans, haar body double) uit een helikopter springen. Het veld in het stadion was omgedoopt tot een enorm decor met daarop boerderijdieren, boerderijtjes en akkers. Het leek een soort zoet fantasy land.

 

Het officiële gedeelte van de ceremonie werd opgeleukt door optredens van internationale artiesten. Ook was er volop vuurwerk, verschenen er Olympische ringen aan de Tower Bridge en gaven Mary Poppins en mr Bean acte de presence.

 

Tijdens de traditionele vlaggenceremonie bracht Dorian van Rijsselberghe voor Nederland de vlag binnen. Uiteraard onder toeziend oog van Willem Alexander en Máxima, die enthousiast als altijd de Nederlandse sporters naar de overwinning juichen. Dorian vond het geweldig om de vlag te mogen dragen. Hij vertelde dat het “nog mooier was dan hij had gedacht” en dat het hele evenement en zijn rol daarin “prachtig” en “overweldigend” was.

 

In de komende dagen gaan de Spelen echt van start en zullen 178 Nederlandse atleten het opnemen tegen de sport-top die afkomstig is uit 204 andere landen. Wij leven met de atleten mee en wensen ze veel succes! Hopelijk zitten er een aantal gouden plakken in!

 

Foto’s: magtrends.com