Nieuwste trend: thee diner!

Geschreven met een goed glas wijn op, moet u gedacht hebben. Maar nee, het tegendeel is waar. Voor Glamourland dit keer geen klinkende champagneglazen of glaasjes gevuld vol bruisend goed, maar toasten met theeglazen bij het heuse thee-diner in HanTing Cuisine.

 

Glamourland

 

Waar onze levers diep van binnen een sprongetje in de lucht maakten bij het zien van de uitnodiging, wisselde bij ons de emoties nieuwsgierigheid en scepticisme elkaar af. Want u weet: een diner zonder wijn is als een vis zonder water, een pump zonder de hak of champagne zonder bubbels.

 

GL thee

 

HanTing Cuisine gebruikt de 5000 jaar oude Chinese voedingsleer als inspiratiebron voor het restaurant, waar thee een aardig aandeel in heeft. En alhoewel wij van Glamourland een goed glas wijn als uitstekend medicijn beschouwen, denken de Chinezen daar heel anders over. Thee wordt namelijk net als voedingsmiddelen door de Chinese Voedingsleer gezien als voeding en medicijn tegelijk. Santé!

 

GL

 

Het gebruik van thee in combinatie met bepaalde voeding zorgt voor meer harmonie in het lichaam, meer energie of juist meer innerlijke rust. En met de overvolle glamouragenda, is dat geen overbodige luxe. Piece of thee, hoor ik u denken! Maar nee, we hebben het hier niet over de Pickwick groene thee met cranberries die met containers tegelijk wordt ingekocht.

 

GL

 

Tijdens het diner met het HanTing Thee menu worden verschillende overheerlijke gerechten als tonijn, zeebaars of tongfilet geserveerd, ieder met zo hun eigen thee. Van nxi Ti Kuan Yin (Oolong-thee) om te kalmeren tot Longjing (groene thee) die activeert en reinigt. Iets te veel fast food gegeten na een bruisende avond uit? Probeer de Zheng Shan (rode thee) die de milt verwarmt en de maag versterkt.

 

GL

 

En het resultaat einde dag? Volledig kalm, in harmonie met een fijne energiebalans. Van top tot thee!

 

Foto’s: F. Scheplitz