Nieuwste rage: Hoepel je strak

Tijdens het Diamond jubilee concert voor Queen Elizabeth II wist Grace Jones iedereen te verbazen met haar strakke lichaam ondanks dat ze 64 jaar is. Al hoepelend bracht ze een paar nummers ten gehore.

 

Iedereen kent natuurlijk nog wel de hoepel van de speelgoedwinkel, maar deze zijn – omdat ze te licht in gewicht zijn – erg moeilijk voor volwassenen hoog te houden. Daarom zijn er verschillende soorten (fitness) hoepels tegenwoordig te koop die variëren van 1 tot 2 kilo per stuk.

 

 

De hoepels zijn gemakkelijk uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten, dus overal mee naar toe te nemen. Vooral in het begin is het wijs om niet binnen te gaan hoepelen, want de meesten van ons hebben sinds hun kinderjaren geen hoepel meer aangeraakt, dus buiten oefenen is beter. Deze speciale fitness hoepels hebben ook nog verdikkingen, die zorgen voor een massage en voor het feit dat je de buikspieren extra moet inspannen.

 

Tijdens hoepelen verbrandt je in 10 min ongeveer 100 calorieën, ter vergelijking: tijdens hardlopen met een lichaamsgewicht van 65 kilo en een snelheid van 10 km per uur verbrandt je ongeveer even veel!

 

Elke dag 10 minuten hoelahoepen met en je bereikt binnen 3 weken een goed resultaat zoals sterkere buik-, rug-, been-, en bilspieren, beter conditie, soepele rug en heupen en slanke taille.

 

Grote sterren als Liv Tyler en Beyoncé zweren bij het hoela hoepen; zij houden hun lichaam er mee in topconditie. En ze zijn niet de enigen; ook de First Lady, Michelle Obama, is in het Witte Huis al gespot met een hoepel om haar middel. Ook zij gebruikt de hoepel dus voor haar work-out!

Afbeeldingen: Boodyhoop.nl

Reporter: Helene

Twitter: @BelleHelene_