Gisele & co

Het moge duidelijk zijn dat er in de afgelopen jaren veel veranderd is in de modewereld en dan vooral op het gebied van de modellen. Vanuit het niets mochten we de plus-size modellen verwelkomen, zagen we met huivering toe hoe erg magere meiden de catwalk domineerden en waren we getuigen van de opkomst van de “androgyne look” die bij velen de vraag opriep: zijn het nu jongens in dames kleding of zijn het meiden die erg jongensachtig zijn?

 

De internationale modewereld heeft een paar van deze trends omarmd, zo zijn de androgyne modellen inmiddels niet meer weg te denken. Om de heroine-look in de ban te doen zijn er duidelijke regels opgesteld en zijn te magere of te jonge meiden niet meer welkom op de fashionweek. Ook over de leeftijd van de modellen was veel te doen. Kan (en mag) een meisje van 14 jaar de mode showen voor volwassenen en het rolmodel zijn waar alle dames zich aan dienen te spiegelen? Gelukkig is ook die kwestie afgehandeld: de 30+ modellen kwamen, zagen en overwonnen.

 

 Foto: Esprit

 

Inmiddels zijn de 30 plussers de best betaalde modellen ter wereld, waaronder nog steeds Heidi Klum, Kate Moss, onze eigen Saskia de Brauw, Erin Wasson en het best betaalde model van allemaal: Gisel Bundchen.

 

Foto: Esprit

 

Erin Wasson is zelfs op weg om Gisele van de troon te stoten, door de grote najaars campagne voor Esprit van haar over te nemen. Erin zal vermoedelijk meer van deze kansen gaan grijpen nu mevrouw Bundchen weer zwanger is. De fashionscene hoopt toch ook op de snelle terugkeer van Gisele. Zoals de regel luid: in de strijd der modellen….moge de oudsten winnen. ;-)