Mmmacarons

Macarons, de luxe Franse meringue koekjes kennen we natuurlijk allemaal van Ladurée, de populaire macaronwinkel in Parijs. Tegenwoordig hoeven we niet meer af te reizen naar Parijs om daar urenlang in de rij te staan voor dit heerlijke koekje, want er is een macaronwinkel geopend in Amsterdam. Poptasi Pastry is de eerste echte Macaronwinkel in Nederland en is te vinden in hartje Amsterdam!

De eerste Ladurée winkel werd al in 1862 geopend in Parijs. Pierre Desfontaines, de neef van Louis Ernest Ladurée kwam met het oorspronkelijke idee van een macaron. Een macaron is een meringue koekje verrijkt met amandelen en een ganache vulling, de vulling bepaald voor een groot gedeelte de smaak.

Het was topchef Pierre Hermé die de macaron op de kaart heeft gezet in Frankrijk, hij heeft van Ladurée gemaakt wat het nu is. Pierre Hermé riep zelfs een heuze ‘macaron-dag’ in het leven, op 20 maart werd voor alweer de 7e keer ‘le jour de macaron’ gevierd.   Inmiddels is Ladurée uitgegroeid tot een begrip en hebben ze vestigingen over de hele wereld.

 

Er is tot zover nog niets bekend over een Ladurée vestiging in Nederland. Tot die tijd kunnen we genieten van de macarons van Poptasi Pastry. Er zijn ruim 26 verschillende smaken te verkrijgbaar in Poptasi Pastry. Denk aan Baileys, Chili Chocolate, Pistache, Mango, Praline, Groene thee en er is zelfs een spekkoekmacaron! Heb je nu altijd al zelf eens macarons willen maken, dan ben je bij Poptasi Pastry aan het goede adres. Poptasi Pastry organiseert namelijk ook workshops. Poptasi Pastry vind je in de Gerard Doustraat 103. Openingstijden: Di t/m Za. 10.00-17.00

Reporter: Lisa-Angelina