Nieuwe hotspot: Paradijs midden op Schiphol

Mocht je de chauffeur een weekje vrij geven en weer eens met de piloot op pad willen gaan hebben wij van Glamourland een tip voor een wel heel aangename hotspot. Vanaf nu begint je vakantie al in Nederland met een oase van ontspanning, culinaire hoogstandjes en andere heerlijkheden. Neen, we hebben het niet over een weekendje Vlie maar een walhalla midden op Neerlands grootste vliegveld: Schiphol.

 

Spa

Foto: Sander Baks

 

Voor wie nu op het puntje van zijn stoel zit en niet kan geloven wat er gelezen wordt; we nemen je niet in het ootje. Dit nieuwe paradijs heeft de naam Hilton Amsterdam Airport Schiphol gekregen en is op het vliegveld te vinden aan het einde van de terminal met kantoren en parkeerplaatsen. Jawel, vanachter het stuur zo aan de kalfsvlees bitterbal uit de frituur of (als de chauffeur al vrij heeft) vanuit de trein, recht-zo-die-gaat aan de wijn. Santé!

 

Vine Room

Outside Building

Foto’s: Sander Baks

 

Voor de officiële opening van Hilton Amsterdam Airport Schiphol verzamelden zich, naast ons van Glamourland, meer dan 600 genodigden uit binnen- en buitenland in de lobby van het nieuwe hotel. Het 42 meter hoge atrium was het spectaculaire decor voor het grootse openingsfeest.

 

Glamourland opening Hilton

Foto: Hilton

 

Na menig bubbels en gin-tonics barste een ware lichtshow los en dwarrelden er gouden parachutes vanaf het glazen plafond naar beneden. Aan deze wapperende gouden stof zat een symbolische kamersleutel, met voor alle aanwezigen een uitnodiging voor een overnachting. Bij het horen van dit nieuws steeg er een luid gejuich op bij de gasten. Men dacht ze te zien vliegen maar niets bleek minder waar.

 

Opening Hilton Schiphol Glamourland

Glamourland Opening Hilton Schiphol

Dirk Zeelenberg verwelkomde ook gasten in de Executive Lounge – Foto’s: Hilton Amsterdam en Redactie Glamourland

 

Kornuit Conrad Hilton opende als pionier het eerste luchthavenhotel ter wereld, in 1959 in San Francisco. Inmiddels heeft Hilton wereldwijd bijna 380 locaties op luchthavens en andere belangrijke ‘transport hubs’.

 

King Deluxe

Foto: Sander Baks

 

Het nieuwe, 433 kamers tellende, state-of-the-art hotel zet de toon voor toekomstige hotels met de combinatie van cultureel erfgoed, een vernieuwend food & beverage concept en inspirerende gastbeleving. Met een gemiddelde verblijfsduur van één nacht overladen ze hun gasten met service. Breng je toch liever je eigen service mee kan dit ook, de Diamond room heeft een aparte ruimte voor meereizend personeel. Kun je alsnog jouw zongebruinde poolboy of gespierde tuinman meenemen.

 

Diamond Room Hilton Schiphol

Hilton Schiphol Glamourland 1

Foto’s: Schiphol Real Estate

 

Met betrekking tot het erfgoed aspect kunnen door het gehele hotel en restaurant items van de Nederlandse cultuur teruggevonden worden. Ditmaal gelukkig geen joints of rode lampen maar Nijntje, stroopwafelprints, Amsterdamse gracht designs en sierlijk delfts-blauw. Het Hilton op Schiphol blijkt dan ook letterlijk en figuurlijk de voordeur van Nederland, chapeau!