Nieuwe hoofdontwerper voor modehuis Sonia Rykiel

Krap een jaar geleden werd April Crichton hoofdontwerpster bij Sonia Rykiel. Nu al wordt zij vervangen.  Het Franse modehuis Sonia Rykiel benoemde onlangs een nieuwe hoofdontwerper en we kunnen wel zeggen dat het niet de minste is!

De Canadese Geraldo da Conceicao zal vanaf oktober 2012 zijn creativiteit gaan laten zien bij Sonia Rykiel. Da Conceicao werkt momenteel nog voor Louis Vuitton en eerder ontwierp hij ook voor Miu Miu en Yves Saint Laurent.

 

Bij het modehuis zijn grote veranderingen gaande. Het aannemen van de nieuwe hoofdontwerper is dan ook onderdeel daarvan. Begin van dit jaar werd het label al overgenomen door Fung Brands Ttd en de overige 20% bleef eigendom van de Rykiel’s zelf. Ook werd Eric Langon binnen gehaald om de leiding over te nemen binnen het modehuis. Reden van de grote veranderingen is dat ze de komende jaren flink willen uitbreiden in het buitenland. Dit plan geldt vooral voor Noord Amerika en Azië.

 

Helaas hebben ze de modeshow van Rykiel op 28 september tijdens de Paris Fashion Week wel moeten cancelen. Niet getreurd, want in plaats daarvan zal de nieuwe lentecollectie voor 2013 gepresenteerd worden.

 

In februari 2013 zal Da Conceicao zijn werk voor Rykiel voor het eerst te bewonderen zijn tijdens de fashionshow die dan gepland staat. Wij kijken er al naar uit!