Nieuw! Deel een Porsche met je vrienden

Dat niet voor alle gemakken in het leven veel geld hoeven te betalen is algemeen bekend. Maar wist je al dat Porsche rijden nu wel heel goedkoop wordt? Porsche introduceert namelijk ‘Share a Porsche’, een Nederlands concept dat zorgeloos Porsche rijden voor velen bereikbaar maakt. Hiermee is het mogelijk om met twee, drie of vier vrienden een Porsche te delen zonder de auto aan te schaffen.

Hoe dan? Dankzij de private lease-constructie waarbij iedere deelnemer een vast maandbedrag betaalt op basis van een vooraf bepaald aantal kilometers. Hierbij zijn, behalve de brandstof, alle vaste kosten (onderhoud/reparatie, motorrijtuigenbelasting, verzekering etc.) inbegrepen. Via de Share a Porsche app zijn ritten in te plannen en krijgen deelnemers informatie, bijvoorbeeld over het resterende kilometertegoed. Er hoeft geen eenmalige investering gedaan te worden en de kosten worden afhankelijk van het aantal deelnemers in een groep door twee, drie of vier personen gedeeld. Jawel! Je hebt nooit genoeg vrienden.

 

Glamourland Porsche app

Foto: Porsche

 

Zo werkt het: De basis van Share a Porsche bestaat uit speciaal geselecteerde kort gebruikte 911, Boxster en Cayman modellen uit het aanbod van de Nederlandse Porsche Centra. Op de Share a Porsche site is het aanbod per dealer te vinden. Bij de dealer kan een groep aangeven welke Porsche hun keuze heeft, voor welke looptijd (12 of 24 maanden) en de hoeveelheid kilometers dat de deelnemers van plan zijn om te gaan rijden. Afhankelijk hiervan komt er voor elk groepslid een eigen, vast maandbedrag naar voren. Op de website staat ook een calculator die snel een indicatie van de kosten geeft. Onderstaande handige video laat precies zien hoe Share a Porsche werkt. Nu resteert slechts de chauffeur nog.