Nick Schilder niet overspannen volgens manager

Waar was Nick Schilder nou tijdens The Voice of Holland afgelopen vrijdag?! Nick Schilder kampt met ‘oververmoeidheids- en verwaarloosde griepverschijnselen’. “Maar dat betekent in geen geval dat Nick een paar weken helemaal niks meer doet.”
“Zijn artsen hebben hem een periode van relatieve rust voorgeschreven”, legt manager Jaap Buijs woensdag in het AD uit.

“Maar zijn werk voor The Voice blijft hij doen en ook reeds geplande optredens gaan door. Wel zijn alle promotionele activiteiten zoals signeersessies voorlopig uit Nicks, en dus ook Simons agenda geschrapt. Die maatregel duurt in elk geval tot de jaarwisseling.”

Buijs ontkent dat Schilder overspannen is. “Gelukkig maar, anders zou hij behoorlijk in de aap gelogeerd zijn. Want zoiets te boven komen duurt, afhankelijk van de ernst, soms vele maanden.”

Wel erkent hij dat het allemaal wat veel is voor Schilder. “Overdag repeteren, componeren, de zorg voor zijn vrouw en twee jonge kinderen, ‘s avonds optredens en vervolgens heel laat naar bed en dan weer vroeg uit de veren. Dat alles tezamen zorgde ervoor dat Nick niet goed kon herstellen van die griep. Dat moet hij nu eerst doen. Verder is hij zo gezond als een vis.”

Gerard Joling, die zelf lange tijd kampte met een burn-out, verbaast het helemaal niks dat Schilder opeens verplicht gas terug moet nemen. “Ik zag dit al aankomen en herken zijn symptomen. In het Nederlandse artiestencircuit gonst het al maanden van de geruchten dat Nick afstevent op overspannenheid of zelfs al een burn-out onder de leden heeft. Nick zou herhaaldelijk aan collega’s hebben laten doorschemeren er zo langzamerhand helemaal doorheen te zitten.”

Joling ziet veel overeenkomsten tussen zijn situatie destijds en die van Schilder nu. “Ook ik werkte me een slag in de rondte met in het achterhoofd het idee ‘ik ben nog jong en kan alles makkelijk aan’. Dat pakte in mijn geval heel anders uit. Ik ging maar door. Totdat de stekker er even helemaal uit moest. Nick gaat ook maar door met zijn Volendamse koppigheid.”