Nice Hair

We zijn er allemaal ijdel op, en degene die zegt dat dat niet zo is, liegt. Ik heb het over ons haar. Een bad hairday kan ons humeur enorm verpesten, terwijl een good hairday ervoor zorgt dat ons zelfvertrouwen stijgt. Er zijn tal van kappers die goed zijn in hun vak en die advies kunnen geven wat betreft ons haar.

Ik heb de eigenaar en de kapsters van Tommy’z Toko in Amsterdam gevraagd om hun beste tips met mij te delen. Zodat we de zomer in kunnen gaan met een gezonde haarbos op ons hoofd.

 

 

– Bij Tommy’z Toko wordt er altijd verteld aan de klanten dat het niet vaak nodig is om je haar met shampoo te wassen. We zijn zo gewend om shampoo te gebruiken tijdens een wasbeurt, maar het zal je verbazen dat shampoo eigenlijk niet eens wekelijks hoeft. Door te vaak te wassen met shampoo, strip je je hoofdhuid van al zijn natuurlijke vetten. Door het minder te wassen met shampoo gaat je haar beter zitten en minder pluizen. Heb je het gevoel dat je haar vies is, was het dan alleen met een cremespoeling. Hiermee maak je het wel schoon, maar zorg je dat het wel nog steeds voller zit en dus minder pluist.

– Nu de zomer eraan komt is het handig om UV bescherming voor je haar te kopen. Je wil je haar niet beschadigen en uitdrogen als er een volle zon opstaat. Bijvoorbeeld Bumble & Bumble’s colorminded UV Protective Styling Balm zorgt er niet alleen voor dat je kleur optimaal blijft (ideaal dus voor gekleurd haar) maar het zorgt er ook voor dat je haar wordt beschermd tegen de zon. Andere UV protectors kun je bijvoorbeeld vinden bij Toni & Guy, Sebastian, Alfaparf, maar ook van bijvoorbeeld Andrélon of Syoss.

 

 

– Ken je dat heerlijk stugge gevoel in je haar als je naar het strand bent geweest? Je haar zit dan zo goed dat je eigenlijk zou willen dat je elke dag zo’n kapsel hebt. Gebruik dan bijvoorbeeld een beachlook product. Er zijn verschillende merken die zulke beachlook producten in hun assortiment hebben.

– Ombre mag dan nu wel de nieuwste haartrend zijn, maar als je van plan bent om dit te gaan doen, laat je dan eerst goed informeren door je kapper. Ook wat betreft highlights. Je wil niet dat je haar uitvalt of erg wordt beschadigd. Als de kapper zegt dat het verstandiger is om het in etappes te kleuren, wees dan niet eigenwijs door het in een keer te willen en luister naar je kapper.

– Voor de meiden die hun haar lang willen laten groeien en daarom de kapper vermijden: ga juist even langs en bespreek met je kapper dat je je haar wil laten groeien. Zij weten wel een oplossing om door die vervelende tussenperiode heen te komen. Wil je je haar toch niet bij laten werken bij de kapper en merk je dat je haar gaat splijten? Koop dan tenminste een verzorgend serum voor je haar.

– Door de zon kan het zijn dat je haar wordt opgelicht. Het is dan handig om zilvershampoo te gebruiken. Door je haar te wassen met zilvershampoo vervaagt de assige/gelige ondertoon in je haar.

Laten we voorzichtig zijn op ons haar en het goed verzorgen. ‘Because you’re worth it’, toch?

 

Reporter: Frankee
Twitter: @FrankEElicious