New York Times Magazine Photographs

De New York Times is een van de meest gelezen kranten ter wereld. Elke zondag komt deze krant met een bijzondere bijlage, het New York Times Magazine. Het Newo York Times Magazine staat vooral bekend om de prachtige foto’s die er wekelijks in staan.

Het FOAM (fotomuseum Amsterdam) vond het tijd om deze mooie foto’s een eigen plek te geven en heeft om die reden een hele tentoonstelling rondom de foto’s van het magazine gemaakt. De tentoonstelling New York Times Magazine Photographs is samengesteld door Kathy Ryan en Leslie A. Martin.

 

 

Kathy Ryan is al jarenlang directeur fotografie bij het magazine, Leslie A. Martin is uitgever bij Aperture Books en heeft ruim 70 fotografieboeken uitgegeven. De tentoonstelling bestaat uit elf verschillende delen. Elk deel is gewijd aan een bijzonder project dat eerder is gepubliceerd in het New York Times Magazine. Naast portret- en reportagefotografie is er ook autonome kunst te zien. In totaal bevat de tentoonstelling 300 verschillende beelden van 37 verschillende fotografen waaronder: Lilian Bassman, Ryan McGinley, Andres Serrano en de Nederlandse fotografe Rineke Dijkstra!

 

glamourland

 

Nieuwsgierig geworden naar deze tentoonstelling? New York Times Magazine Photography is nog tot 30 mei te zien in het FOAM in Amsterdam.

 

 

Reporter: Lisa-Angelina

Twitter: @Lisav_GL