New hotspot in town: The Tailor in huize Krasnapolsky

In 1856 arriveerde A.W. Krasnapolsky als vakkundig kleermaker in Amsterdam en bouwde hij vanaf dat moment aan een icoon in de hoofdstad: NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. Nu is met bar The Tailor opnieuw waar vakmanschap neergestreken in Amsterdam. Je hoort het!

 

De reis van de Pools-Nederlandse coupeur Krasnapolsky is de rode draad binnen de urban bohemien cocktailbar in het hotel aan de Dam. The Tailor bedrijft op moderne wijze het cocktailambacht met exclusieve, huisgemaakte bitters, infusies, soda’s en likeuren, die in samenwerking met Tess Posthumus en Wynand Fockink zijn ontwikkeld. The Tailor biedt voor iedereen een cocktail die past als een maatpak: geschikt voor elke smaak, gelegenheid en stijl. Doet u ons nog maar een champagne cocktail.

 

Niels van Horssen - head bartender

Hoofd bartender The Tailor – Foto: JF Wiens

 

Tailormade cocktails
Het cocktailmenu, ontworpen onder consultancy van Nederlands bekendste vrouwelijke bartender Tess Posthumus, is gebaseerd op Krasnapolsky’s ambacht van kleermaker. Poolse en Nederlandse dranken vormen daarom de basis bij The Tailor. Exclusieve bitters, likeuren en infusies zijn in samenwerking met de Nederlandse distilleerderij Wynand Fockink speciaal voor de bar ontwikkeld. Zo krijgen dranken een nieuwe dimensie met onder andere tabaksbitters en bloemige of frisse parfums. Voor het serveren spuiten de ‘Tailors’ achter de bar met deze parfums een nevel van aroma over het drankje om een allesbepalende ‘finishing touch’ te geven.

 

Glamourland - The Tailor

Glamourland - Tess Posthumus - Consultant The Tailor

Tess Posthumus – Foto: JF Wiens

 

The Tailor creëert passende cocktails voor iedere smaak, stijl en gelegenheid. Het menu is daarom opgedeeld in vier categorieën: Cashmere, Silk, Cotton en Hemp. Cashmere cocktails zijn de sterke brouwsels zoals de Dutch Coupe, die een ode brengt aan Prinses Beatrix met Wynand Fockink Korenwijn, oranjebloesemwater, sinaasappelbitters en een flamboyante garnering. De Silk-categorie is bloemig, fruitig en bruisend met Aruba Aloë als alternatief voor de G&T. In de Cotton-sectie komen frisse en toegankelijke dranken bij elkaar, waar onder andere de zoet-frisse Killer Cocktail een plekje op het menu heeft gekregen. Hemp komt met stevige, rokerige of kruidige smaken voor drankjes met een eigentijdse ‘Mad (wo)men’ stijl.

 

Glamourland - The Tailor

Glamourland - The Tailor

 

Bites & pintxos
De liefde van de man gaat door de maag en dus zijn er naast de op maat gemaakte cocktails bijpassende hors-d’oeuvres  te bestellen. De warme en koude bites en pintxos, die op een naald geserveerd worden, sluiten ton-sur-ton aan bij de dranken. Zo geven de bites met ingrediënten als geroosterde paprika, gerookte paling, Manchego of asperges een aardse of rokerige smaak. Lichtere compagnons voor de cocktails zijn onder andere de steak met passievruchtdressing, de garnalencocktail of de gegrilde coquille. The Tailor ontwikkelde naast de pinxtos zijn eigen kleurrijke, ronde chips die uit één stuk gepresenteerd worden en in vier verschillende smaken te bestellen zijn. Ach, met een portie kaviaar zijn wij al snel tevreden.

 

Glamourland - The Tailor

Glamourland - The Tailor

 

Interieur & exterieur
Een metropolitische, reizende kleermaker met een passie voor stoffen lijkt neergestreken in The Tailor. Hij bracht vanuit alle hoeken van de wereld materialen mee en liet knoopjes, stiksels en krijtstrepen in het interieur achter. Tegen de bakstenen muren, donkerblauwe kleuren en de leren banken zorgen ‘jewel tone’ zijden linten in de verlichting, de antieke spiegels en de goudkleurige back bar voor een luxe contrast. Het gouden meetlint langs de bar, de immense schaar aan de wand en de vintage kleermakerstorso’s doen op elegante wijze het kleermakersvak terugkeren in het decor.

 

In een klassieke fotolijst is het sigarenkabinet te vinden, waarin onze favoriete Nederlandse sigarenwinkel P.G.C. Hajenius zijn waar aanbiedt. Er is geen rookgordijn nodig om de privésferen op te zoeken in The Tailor; achter mesh-deuren ligt de ‘Snug Room’ waar boze blikken buiten gehouden worden en men in alle rust wat drinkt. Het interieur van The Tailor loopt naadloos over in het exterieur met de binnentuin, waar de zijden linten terugkeren. Wie in de buitenlucht een drankje drinkt of zijn sigaar wil roken, loopt haast ongemerkt de deels met glas overdekte tuin in.

 

Glamourland - The Tailor

Glamourland - The Tailor

 

The Tailor meet gasten een op maat gemaakte beleving aan, wat diens stijl ook is. Voor ons graag een maatje meer, van alles. Geniet nooit met mate!

 

Foto’s: The Tailor