Nederlandse vrouwen gaan voor platte schoenen

De feestdagen staan weer voor de deur en wat past er nu beter bij die leuke party outfit dan een paar killer heels? Toch gaan de Nederlandse vrouwen liever voor comfort volgens een onderzoek van de online schoenenwinkel Sarenza.

 
 

Bron: thestunningpost.com

 
 

Bij het onderzoek werden 3.500 mannen en vrouwen uit zeven verschillende Europese landen ondervraagd. Er werd o.a. gevraagd naar hun online koopgedrag, schoenrituelen en online versus offline winkelen.

 

Italiaanse, Engelse en Poolse vrouwen dragen gemiddeld de hoogste hakken, zij kochten het afgelopen jaar minimaal één paar schoenen met hakken boven de 7 of zelfs boven de 10 centimeter. Nederlandse vrouwen gaan voor platte schoenen of schoenen met een kleine tot medium hak (tussen de 3 en 6 centimeter). Wel geven we met gemiddeld 150 euro per jaar meer uit aan schoenen dan Fransen, Spanjaarden, Duitsers, Italianen en Polen. De helft van de ondervraagden geeft aan minstens één keer online schoenen te hebben gekocht.

 
 

Bron: proidee.nl

 
 

Ook mochten de ondervraagden hun eigen stijl omschrijven. De Fransen omschreven hun stijl als chic, Italianen als trendsettend, Duitsers als klassiek, Engelsen als traditioneel en Nederlanders en Spanjaarden als ontspannen en cool. De top drie aankoopcriteria van Europeanen zijn: comfort (47%), prijs (36%) en kwaliteit (36%).

 

Wij van Glamourland hopen dat de Nederlandse vrouwen comfort deze feestdagen toch iets minder zwaar laten wegen en die killer heels uit de kast halen!