Nederlandse Sergio Herman is gekozen tot Greatest Man

Afgelopen zaterdagavond was The Harbour Club nog een tikje extra glamorous dan we van de culi-hotspot gewend zijn. Zalen stroomde over van ambitie, stijl, succes en creativiteit. Pakken werden voor de laatste maal glad gestreken, lippen extra gestift en hier en daar klonken toostende champagneglazen. Lights off, spot on: het was weer tijd voor het jaarlijks terugkerende JFK Greatest Man Award. Drummmms please!

 

glamourland-jfk

Foto: JFK/Alek

 

Combineer een grote hand vol BN’ers met goedgeklede persona uit de Amsterdam en omstreken en The Harbour Club verandert in een walhalla vol maatpakken, galajurken en opgedofte verschijningen. Gala dus, was dit jaar het thema. JFK heeft de ‘greatest’ titel niet alleen bewaard voor de winnaar van die avond, maar heeft ook een knap staaltje groots evenementen werk neergezet. En van wijlen en ver kwam daar een maar al te fijn groepje gezelschap op af.

 

En met dat groepje gezelschap had de rode loper het gezellig druk die avond. Met onder andere Ruben Nicolai als presentator, Ruben van de Meer, Gordon en Peter R. De Vries en andere oud winnaars werd het een festijn met een nonchalante mix van bekend Nederland en exclusieve genodigden. Allen bijeen om te aanschouwen wie Nederlands ‘greatest’ zou worden.

 

glamourland-ruben-nicolai

Foto: Martin van Os

 

Et voilà, zie hier. Na een ambitieus rijtje van onder andere Humberto Tan, Frank de Boer, Matthijs van Nieuwkerk, Peter R. De Vries en Edwin van der Sar, mocht dit jaar topkok Sergio Herman het award in ontvangst nemen. Een prijs die niet zomaar op ieders nachtkastje komt te staan: enkel voor diegene onder ons die de wereld een stukje mooier maken met hun creativiteit en weten dat hard werken beloond wordt, krijgen de kans om de award met eigen handen te heffen.

 

glamourland

Foto: Hans on Deck

 

Terug naar The Harbour Club, waar het gezelschap zich te goed doet aan gastronomische lekkernijen (Sergio, is that you?), nog een extra glaasje en hier en daar meeneuriet met de entertainmentband Sonny’s Inc. Dat de sfeer er goed inzit – en de alcoholische versnaperingen ook, blijkt wel uit het feit dat menig mens zich royaal naar voren schuift voor een vriendelijk dansje. Als rapper Lange Frans ten slotte de avond afsluit, zit er voor de meeste maar een ding op: linea recta naar de volgende zaal voor een charmante, intieme afterparty. Ach vooruit, dat ene extra glaasje maakt toch ook niet veel meer uit.

 

Moet wordt tijdens de afterparty verruild voor Gin Tonics, gastronomische verrassingen voor voorzichtige dansjes. Na een geanimeerde avond vol muzikale optredens, culinaire activiteiten en succesvolle veilingen ten behoeve van het goede doel, ging in de Harbour Club het licht nog lang niet uit. Het mannenblad heeft ook met dit evenement zichzelf weer overtroffen. Wij zijn benieuwd; wat is de overtreffende trap van ‘greatest’ voor volgend jaar JFK?