Familiepret! De Nederlandse première van DOLITTLE

Wij van Glamourland waren aanwezig op de Nederlandse première van Dolittle in Amsterdam. De Nederlandse stemacteurs, waaronder Roman Derwig, Rayen Panday, Eddy Zoëy, Edsilia Rombley, Thekla Reuten, Gijs Naber, Stefania, André Dongelmans, Pip Pellens, Pim Wessels, Derek de Lint, Murth Mossel en Bibian Mentel waren van de partij.

De excentrieke Dr. John Dolittle (stem Fedja van Huêt) leeft in Dolittle Manor met alleen zijn exotische dieren als gezelschap. Wanneer de jonge Koningin Victoria (Jessie Buckley, Wild Rose) ernstig ziek wordt, gaat Dolittle op zoek naar een geneesmiddel dat alleen te vinden is op een mythisch eiland, aan de Boom van Eden. Tijdens deze bootreis beleeft hij samen met zijn bijzondere dierenvrienden gevaarlijke avonturen, waarbij hij oude vijanden tegenkomt en hij nieuwe wonderlijke wezens ontdekt.

Op deze zoektocht krijgt de dokter gezelschap van een jonge leerling (Dunkirk) en een bonte stoet aan dierenvrienden, waaronder een paniekerige gorilla (Jamie Trenité), een enthousiaste maar onnozele witte eend (Edsilia Rombley), een cynische struisvogel (Rayen Panday) die continu kibbelt met een vrolijke ijsbeer (Dennis van der Geest), en een eigenwijze papegaai  (Ilse Warringa).

Foto: Universal Pictures

De film kijkt lekker makkelijk weg, je hoort regelmatige lachsalvo’s in de zaal door de grappige uitspraken en daden van de dieren. De interactie tussen Dr Dolittle, zijn leerling en de dieren zijn meesterlijk bedacht en uitgevoerd, bijvoorbeeld de walvissen die in een tuig de boot van Dolittle trekken, de eekhoorn die per ongeluk wordt neergeschoten, gered wordt en gedurende de film een ‘trauma’ houdt over zijn ‘moordenaar’, de leerling van Dolittle.

De originele versie bevat de stemmen van o.a. Robert Downey Jr.,  Antonio Banderas, Michael Sheen, Jim Broadbent, Jessie Buckley, John Cena, Harry Collett, Marion Cotillard, Frances de la Tour, Ralph Fiennes, Selena Gomez, Tom Holland, Carmel Laniado, Rami Malek, Kumail Nanjiani, Craig Robinson, Octavia Spencer en Emma Thompson.

DOLITTLE draait nu in de bioscoop, in de originele en Nederlands gesproken versie.