Musthave: The LBD

“Je bent nooit over-of underdressed met een Little Black Dress.”  Aldus  Karl Lagerfeld. Coco Chanel maakte al tekeningen van de LBD al in de jaren ’20. In 1926 verscheen in de Amerikaanse Vogue de LBD die Coco Chanel ontwierp. Dit was nogal een schok voor het Amerika in die tijd, omdat toen de kleur zwart gezien werd als een kleur die je alleen droeg als je in de rouw was. Een zwarte jurk voor “zomaar” wasmen niet gewend. Het originele ontwerp van Coco was simpel, viel recht langs het lichaam en kwam tot iets onder de knie. De enige versiering op de jurk waren kleine “pintucks”, een soort embroderie dat zorgt voor miniscule plooien. Na de eerste schok werd de jurk met open armen ontvangen. Geschikt voor vrouwen uit alle klassen en voor iedere gelegenheid.

 

Foto: Chanel

 

Dus heb je een dinner date? Of weet je gewoon niet wat je moet dragen? Sluit dan een hechte vriendschap met je LBD! Dit item is one of a kind en perfect om oneindig te combineren. Er is er altijd wel een die bij je past, want je hebt ze alle soorten en stijlen.
De LBD is klassiek, elegant en tijdloos. Hangt die onmisbare LBD nog niet in je garderobe? Dan is het nu shopping time!

Voor je een duurzame LBD aanschaft moet je letten op de volgende aandachtspuntjes:

– Kies voor tijdloze en luxe stoffen zoals wol, zijde, linnen of kasjmier;
– Is het een ontwerp dat goed bij je past?
– Kies voor kwaliteit;
– Zorg voor een tijdloos ontwerp. Flapperende mouwen, ruches en stretchy stofjes zijn erg tijdgebonden en zien er snel gedateerd uit.

 

 

Oké je hebt de perfecte LBD gevonden. How to wear?

Speel met accessoires
Een mooie ketting, opvallende oorbellen of een setje armbanden kunnen een LBD maken of breken. Varieer met accesoires – denk ook eens aan een bijzondere corsage – en je LBD ziet er nooit hetzelfde uit.

 

It’s in the shoes
Ga voor trendy en mooi met een paar stijlvolle zwarte pumps of casual flats. Kies voor pumps of een handtas in heldere kleuren als je je LBD een opvallende look wil meegeven. Durf te combineren. Kies eens een kleur die je niet vaak draagt of een bijzondere hak. Je zal zien de een LBD eigenlijk overal bij past en het geheel er toch stijlvol uit laat zien.

 

To the core
Heb je een slanke taille? Leg daar dan de nadruk op met een riem. Er zijn variaties in zeer smalle of zeer brede modellen, alles kan! Ook hiervoor geldt: don’t overdo it. Een opvallende riem kan prachtig zijn, maar hou dan de rest van je outfit rustig. Je wil er niet uitzien als een clown die zijn circus kwijt is.

Zoals Coco Chanel zei: “A girl should be two things: classy and fabulous”. Daar sluiten wij ons helemaal bij aan!

 

Reporter: Linda Vissenberg

Twitter: @linlicious