Musthave for ladies: de peplum

De wat?! De peplum! De discussie ‘hot or not’ is inmiddels van de baan, want dit is nu definitely een musthave voor in je kledingkast! In de lente waren ze al upcoming.  Maar momenteel duiken ze echt overal op en het is nu dan ook een ware trend.

 

Een peplum is als het ware een geplooide flap van taille tot heup. Uiteraard wel heel elegant. Het is bedacht in de 19e eeuw. Toen wisten ze blijkbaar al heel goed hoe je je vrouwelijke rondingen perfect kan accentueren.

Wat het geheim is van dit bijzondere modestuk? Het doet je taille smaller lijken en maken dat de heupen nog vrouwelijker uitkomen. Dé ingrediënten voor een sexy zandloperfiguur waar je U tegen zegt! En als dat nog niet genoeg voor je is, doe er dan een tailleriempje om.
Nu zul je denken, hoe of waarbij draag je zoiets. In de winkels hangen momenteel verschillende mogelijkheden. Er zijn jurkjes met peplum maar ook een losse top met een (koker)rokje eronder. Of ga voor een supervrouwelijk jasje met peplum.

Om dit ultravrouwelijke silhouet te creëren is het wel noodzaak dat je een peplum vindt die aansluit op jouw figuur. Anders loop je het risico dat je de plank totaal mis slaat. Vooral als de taille niet goed aansluit op je lichaam kan je er juist voller in lijken.

Heb je van jezelf vollere rondingen, neem dan geen exemplaar met te veel geplooide stof, een te lange of een te korte. Ben je niet gezegend met lange benen? Dan past een broek onder de peplum je waarschijnlijk beter dan een rok. Of als je toch perse een rok aan wilt, neem dan een niet te korte rok.

Tot slot: onder zo’n outfit draag je natuurlijk wel pumps met hakken van minstens 15 cm ;)