Move over ombre, go for sombre

Na de maandenlange trend van de ondertussen welbekende ombre-coupe, hebben wij wel weer eens nood aan iets nieuws. And what Glamourland wants, Glamourland gets!

 

Voor wie het tijdens de feestdagen weer wat subtieler mag, is er namelijk de sombre-look. Terwijl bij de ombre het kleurverschil in de haren erg contrasterend is, is dat bij de sombre niet het geval. Geen blonde lokken met roze of paarse puntjes en geen bruine kapsels met een lichtblonde uitgroei meer dus! Less is more bij deze trend. En dat geld ook voor Drew Barrymore. Helaas babe, maar die ombre? Move over!

 

Bij de sombre is de overgang van donker naar licht veel geleidelijker,waardoor het contrast tussen de twee haarkleuren veel minder groot is. Je blijft namelijk steeds binnen dezelfde kleurcategorie.Wanneer je dus donkerbruin haar hebt, zullen je puntjes gewoon lichter bruin zijn.  Elisabeth Olsen heeft deze trend helemaal gesnapt en straalt met haar naturel, lichte lokjes.

 

Voor wie het niet gek genoeg kan, is er ook de 2-toned-hairtrend. 2-toned-hair? Yup, twee contrasterende kleurtjes die enkel gescheiden worden door je pony of de scheiding in je coupe. Niet voor doetjes!

 

Uiteraard moet er altijd één celeb zijn die de trend lanceert en wie kan dat beter dan crazy zangeres Ke$ha? Op de AMA’s verscheen ze op de rode loper met een hippe splitcoupe in zacht roze en blauw.

Er zijn heel wat meisjes instant fan van deze opvallende trend. En waarom ook niet? Zo’n vrolijk kapsel tovert immers meteen een glimlach op je gezicht wanneer je in de spiegel kijkt (en hoogstwaarschijnlijk ook op de anders zo norse gezichten van de personen om je heen ’s morgens).