Most expensive Barbie

Barbie, hét grote voorbeeld voor ieder klein meisje. Ervan dromende dat je er op een dag net zo mooi uit zou zien als haar; met een stralende huid, mooie make-up en lange blonde lokken die schitterden in zon. Een ideaal beeld, dat ervoor zorgde dat je niets liever wilde dan zo snel mogelijk opgroeien.

Barbie is geboren op 9 Maart 1959, ooit begonnen als de onbekende pop ‘Lilli’, gebaseerd op een Duits stripfiguur. Barbie is het idee geweest van Ruth Handler, die Barbie heeft vernoemd naar haar eigen dochtertje ‘Barbara’. Samen met Mattel Inc. kocht zij de rechten van de toen nog onbekende pop ‘Lilli’. Inmiddels weten we hoe dat heeft uitgepakt! Barbie is uitgegroeid tot een ware celebrity en de concurrentie komt niet eens in de buurt van Babie’s fantastische looks en fashion gevoel.

Na de geboorte van Barbie werd al snel haar ideale man Ken in het leven geroepen (ging het bij ons maar zo gemakkelijk). Inmiddels zijn we voorgesteld aan een complete familie en leeft Barbie een leven waar menig Glamourlander jaloers op zal zijn.

 

 

Barbie lijkt overigens nog niet tevreden te zijn over de omvang van haar familie, want ze plant zich nog altijd actief voort. Zo is de ‘Dolls of the World collection’ onlangs nog verder uitgebreid. Designer Linda Kyaw onthulde deze lente de vier nieuwe, internationale diva’s die ieder een eigen land vertegenwoordigen; zo ook de ‘Holland Barbie Doll’.

Heeft u ergens nog een leuk spaarcentje liggen? En weet u niet goed waar u dit aan moet spenderen? Dan kunt u wellicht eens informeren naar de Stefano Canturi Barbie. De Barbie is ontworpen door de wereldberoemde juwelier Stefano Canturi en is maar liefst geschat op een waarde van 600.000 dollar. De Barbie vestigde daarmee het record en mag haarzelf met trots ‘Most expensive Barbie’ noemen. De Barbie draagt een écht Canturi halsstuk dat is ingelegd met 3.00 karaats witte diamanten met als eye-catcher een zeldzame, Australische, roze diamant. De Barbie werd gemaakt ter gelegenheid van de lancering van de ‘Barbie Basic Collection’ in Australië.

De Stefano Canturi Barbie is echter niet de eerste Barbie die werd bekroond met de titel ‘Most expensive Barbie’. Daarvoor moesten we het doen met ‘Barbie and the diamond castle’ die slechts een waarde had van 94.800 dollar. Deze Barbie is versierd met 44 rond geslepen stenen en haar jurk is opgeleukt met 318 echte diamanten. Haar accessoires zijn gemaakt van diamand in combinatie met wit goud.

 

 

Dus bent u nog opzoek naar een origineel cadeau? Dan kunt u altijd nog besluiten om uw eigen Barbie te laten ontwerpen. Versier haar met een paar honderd diamanten, hier en daar ‘a touch of gold’ en het ideale cadeau is geboren.

 

Reporter: Suzanne Heesbeen
Twitter: @SUUSheesbeen